Πρόοδο στις συζητήσεις για το χρέος ζητάει το ΔΝΤ

Πρόοδο στις συζητήσεις για το χρέος ζητάει το ΔΝΤ

Για πρόοδο στις τεχνικές συζητήσεις και για διάθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα με στοιχείο κλειδί το χρέος, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Gerry Rice.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον, ερωτήθηκε κατά πόσο υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία για την αποστολή κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ωστόσο απάντησε πως για την ώρα δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όπως τόνισε, «δεν έχω ημερομηνία για την επόμενη αποστολή αλλά είμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές και τους ευρωπαίους εταίρους ως προς το θέμα».

Ο Gerry Rice υπενθύμισε πως η συζήτηση κινείται στα ίδια πλαίσια, με επίκεντρο τα δύο σκέλη: τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος.

Σχετικά με το πότε θα αποφασίσει το Ταμείο για την Ελλάδα, απάντησε πως αυτό «εξαρτάται από την πρόοδο των συνομιλιών, η οποία θα καθορίσει την ενεργοποίηση του προγράμματος»

«Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Θέλουμε πρόοδο και στα δύο σκέλη», τόνισε και υπενθύμισε πως «η Christine Lagarde συζητώντας με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός σχολίασαν θετικά την πορεία των μεταρρυθμίσεων».

«Το Eurogroup του Ιανουαρίου επιτάχυνε τις τεχνικές συζητήσεις για το χρέος» και πρόσθεσε πως «δουλεύουμε για ένα θετικό αποτέλεσμα όσο πιο γρήγορα γίνεται, ένα αποτέλεσμα που θα ελαφρύνει το χρέος της Ελλάδας».