Προαναγγέλλουν βελτίωση για το ΕΚΑΣ για να κατευναστούν οι αντιδράσεις

Προαναγγέλλουν βελτίωση για το ΕΚΑΣ για να κατευναστούν οι αντιδράσεις

Βελτιωτικές κινήσεις για να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκαλούν στην κοινωνία τα μέτρα που ψηφίζονται στη Βουλή, μερικά των οποίων είναι σε βάρος και των χαμηλοσυνταξιούχων όπως το ΕΚΑΣ αναζητά το Μέγαρο Μαξίμου και ήδη άρχισαν οι διαρροές για το τι πρόκειται να συμβεί.

Έτσι σε δηλώσεις του το πρωί στο MEGA ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος άφησε να εννοηθεί ότι κάτι θα γίνει με το ΕΚΑΣ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "στη Βουλή ο πρωθυπουργός θα πει κάτι καλύτερο για το ΕΚΑΣ» για να προσθέσει πως την περικοπή του ΕΚΑΣ την είχε προαναγγείλει ήδη το email Χαρδούβελη. Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές εκτίμησε ότι οι μειώσεις θα εφαρμοστούν από τον Ιούλιο.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η φτώχεια των ανέργων και όχι των συνταξιούχων, εκτίμησε και σημείωσε  ότι είναι καλύτερα να υπάρχει μία παροχή χωρίς έλεγχο όπως είναι η εγγυημένη σύνταξη για όσους είναι στο όριο της φτώχειας παρά μία παροχή που δίνεται χωρίς έλεγχο.

«Οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ έχουν συμμετοχή 10% ακόμα και γι' αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ διατηρείται το δικαίωμα για φθηνότερα φάρμακα, δεν είπαμε ποια φάρμακα θα είναι. Διατηρείται μία παροχή» σημείωσε.

Ανέφερε τέλος ότι τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης θα καταβάλλονται με 20 χρόνια ασφάλισης, ενώ για το ασφαλιστικό υποστήριξε πως «στο β' εξάμηνο του 2016 γυρίζουμε στην ανάπτυξη και σε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό»