8ος χρόνος, ημέρα 2484η
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Premia: Aπόκτηση τριών αυτοτελών ακινήτων σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Premia: Aπόκτηση τριών αυτοτελών ακινήτων σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Tην υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση δύο αυτοτελών ακινήτων και του δικαιώματος μακροχρόνιας εκμετάλλευσης ενός τρίτου, ανακοίνωσε η Premia Properties. Τα ακίνητα που θα λειτουργούν ως φοιτητικές εστίες, βρίσκονται σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, είναι συνολικού εμβαδού 7.764 τ.μ., και αποτελούνται συνολικά από 153 εξυπηρετούμενα διαμερίσματα (serviced apartments).

Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε η Premia, το ακίνητο στη Θεσσαλονίκη (επί της οδού Βαλαωρίτου 10) αποτελείται από 85 διαμερίσματα, στην Πάτρα (κέντρο της πόλης) αποτελείται από 49 διαμερίσματα και στην Αθήνα (Κυψέλη) από 19 διαμερίσματα.

Τα συνολικά ετήσια μισθωτικά έσοδα προβλέπεται να ανέλθουν σε 640 χιλ. ευρώ με υπογεγραμμένες μισθώσεις διάρκειας 20 ετών.

Με την ενεργοποίηση της συμφωνίας, η Premia θα διαθέτει 211 διαμερίσματα έχοντας σαν στόχο τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου 1.000 διαμερισμάτων μέχρι και το 2026.

Παράλληλα, Premia τονίζει σκοπεύει να συνεχίσει να επενδύει με συνέπεια και αποφασιστικότητα σε ποιοτικά ακίνητα στον τομέα των εξυπηρετούμενων οικιστικών ακινήτων με ισχυρούς εταιρικούς μισθωτές και μακροχρόνιες μισθώσεις. Στόχος είναι η επίτευξη υψηλών αποδόσεων και υπεραξιών για τους μετόχους της καθώς και η διαχείριση του επενδυτικού κινδύνου με διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου επενδύοντας σε έναν ακόμη κλάδο του real estate με εξαιρετικές προοπτικές.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Premia Properties δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Premia Properties προχώρησε στη δεύτερη συναλλαγή εντός του 2021 στον κλάδο των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων σε τρεις πόλεις. Το όραμά μας είναι η ανάπτυξη και λειτουργία στην Ελλάδα, φοιτητικών κατοικιών αντάξιων με αυτές που λειτουργούν με επιτυχία σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στέγασης στους φοιτητές της χώρας».