Πως η ΑΒ Βασιλόπουλος «χτίζει» τους νέους επαγγελματίες λιανικής

Πως η ΑΒ Βασιλόπουλος «χτίζει» τους νέους επαγγελματίες λιανικής

Έχοντας ιδρυθεί το 1939, δηλαδή πριν από περίπου 80 χρόνια, όταν τα αδέρφια Βασιλόπουλου άνοιξαν το πρώτο κατάστημα, ασφαλώς η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει το... DNA στο χώρο των τροφίμων και των πωλήσεων της λιανικής σ'' αυτό το χώρο.

Σε αυτή τη διαδρομή περίπου οκτώ δεκαετιών, η εταιρεία έχει κατακτήσει την κορυφή του ελληνικού λιανεμπορίου, γράφοντας τη δική της ιστορία τόσο στον κλάδο όσο και στην κοινωνία.

«Κλειδί» στην ανάπτυξη και την επιτυχία της, είναι ότι ακολουθεί με συνέπεια τις στρατηγικές της επιλογές, υλοποιώντας το όραμά της, που είναι να προσφέρει το καλύτερο σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, κάνοντας πράξη ένα διευρυμένο επενδυτικό πλάνο, η εταιρεία συμβάλλει στην τόνωση της εθνικής οικονομίας, δημιουργώντας αξία για τους ανθρώπους, για τους πελάτες της, τους συνεργάτες της και την κοινωνία, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη που την έχει καταστήσει ηγετική δύναμη στο λιανεμπόριο. Σε αυτό το πλαίσιο στηρίζει με όσα μέσα διαθέτει την ελληνική επιχειρηματικότητα προσφέροντας, μεταξύ άλλων, διεξόδους για κάθε υποψήφιο που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην αγορά και αναγνωρίζοντας πως η δικαιόχρηση αποτελεί μια ευέλικτη επιλογή, η ΑΒ είναι η πρώτη αλυσίδα σουπερμάρκετ που έφερε πριν από 14 χρόνια, πρωτοποριακά σχήματα franchise. Τα καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα AB Shop&Go και AB Food Market, που προτείνει η εταιρεία, αναπτύχθηκαν με βάση την πολυετή εμπειρία και τη βαθιά τεχνογνωσία της εταιρείας.

Μέσα από σχήματα που εγγυώνται ασφάλεια και σταθερότητα η ΑΒ Βασιλόπουλος θέτει τις βάσεις για ένα καλύτερο επιχειρηματικά αύριο, για κάθε επιχειρηματία που έχει πολλή όρεξη για δουλειά. Άλλωστε η ΑΒ Βασιλόπουλος, στηρίζει και ενισχύει κάθε πρακτική που εξελίσσεται, δημιουργεί θέσεις εργασίας και δίνει διέξοδο στη σύγχρονη ελληνική επιχειρηματικότητα.

Διαθέτοντας εγγυημένες υποδομές και εξειδικευμένα στελέχη, αξιοποιεί την τεχνογνωσία της προς όφελος των υποψήφιων franchisees, παραμένοντας στο πλευρό τους σε κάθε βήμα, από τη δημιουργία και καθ'' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του νέου τους καταστήματος.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, σήμερα, με στόχο να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό κάθε νέου επιχειρηματία επενδύει στη νέα επαγγελματική αρχή υποστηρίζοντας μέχρι 100.000 ευρώ για το άνοιγμα κάθε νέου AB Shop&Go και μέχρι 250.000 ευρώ για κάθε νέο AB Food Market.

Ποιο είναι το AB Shop &Go

Το AB Shop&Go είναι ένα μοντέλο καταστήματος που έχει το... DNA της αλυσίδας, δηλαδή το παντοπωλείο, το οποίο «επιστρέφει» μέσω ενός νέου concept μικρών και ευέλικτων καταστημάτων εντός των πλέον πυκνοκατοικημένων περιοχών της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Είναι ένα self service κατάστημα, που προσφέρει 3.000 - 5.000 κωδικούς ειδών, ανάλογα με το μέγεθος του χώρου πώλησης, φιλοξενώντας τα πάντα εξ όσων χρειάζεται ένα νοικοκυριό..

Πρόκειται για ένα ευέλικτο κατάστημα 120 έως 200 τ.μ. πάντα σε ισόγειο, που ονομάζεται «Το δικό σου» AB Shop&Go και αναπτύσσεται μέσω franchise, αποτελώντας ήδη μια καινοτόμα λύση εντός των σύγχρονων ρυθμών της πόλης. Αυτά τα self service καταστήματα «διεισδύουν» σε περιοχές, με έντονη κινητικότητα, όπως δημόσιες υπηρεσίες, αφετηρίες Λεωφορείων, σταθμούς Μετρό κ.λπ.

Πρόκειται για καταστήματα που ανήκουν στην ευρύτερη ομπρέλα της οικογένειας ΑΒ, συμμετέχουν στο συνολικό προωθητικό πρόγραμμα της εταιρείας, ενώ διαθέτουν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας του ομίλου.

Λόγω μικρότερου μεγέθους, ξεχωρίζουν για το φιλικό, οικείο και σύγχρονο χαρακτήρα, στοχεύοντας στην απορρόφηση των καθημερινών, έκτακτων ή συμπληρωματικών αγορών.

Τα καταστήματα αυτά, δύνανται να λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας καθημερινά καθώς και την Κυριακή, σύμφωνα πάντα με τη νομοθεσία και υπό προϋποθέσεις.

Ποιο είναι το AB Food Market

Πρόκειται για service κατάστημα, που προσφέρει 6.000-8.000 κωδικούς ειδών, συμμετέχει στο συνολικό προωθητικό πρόγραμμα της εταιρείας, ενώ διαθέτει επιλεγμένους κωδικούς υψηλής ροής με προτεινόμενη τιμή πώλησης ίδια με κάθε εταιρικό κατάστημα.

Ξεχωρίζει για τον σύγχρονο χαρακτήρα του και καλύπτει κύριες και συμπληρωματικές ανάγκες αγορών. Διαθέτει χώρους πώλησης 300-500 τ.μ. σε ένα επίπεδο (ισόγειο), με επαρκείς βοηθητικούς χώρους 150-200 τμ. Χωροθετείται σε μικρές και μεσαίες επαρχιακές κωμοπόλεις (3.000-10.000 κατοίκων), κοντά σε κεντρικούς οδικούς άξονες και κοντά τοπόσημα της περιοχής (π.χ. Κεντρική Πλατεία, Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Τράπεζες κ.α.).

Ποιοι είναι οι συνεργάτες της ΑΒ Βασιλόπουλος

Για την ΑΒ Βασιλόπουλος ιδανικοί συνεργάτες – franchisees αποτελούν έμπειροι και νέοι επιχειρηματίες με όρεξη και ιδέες, που επιθυμούν τόσο να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στον Όμιλο, όσο και να εξασφαλίσουν μια αποδοτική εργασία για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Μέσω του δικτύου franchise, ο νέος επιχειρηματίας έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε μια αλυσίδα που θα του παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια και τα απαραίτητα εφόδια για να ανταπεξέλθει σε κάθε νέα πρόκληση. Για την ΑΒ Βασιλόπουλος κάθε νέος franchisee αποτελεί ένα ακόμα μέλος της μεγάλης ΑΒητικης οικογένειας, ένας ισότιμος συνεργάτης.