Πέρασε από το Κογκρέσο το «πακέτο στήριξης» 2 τρισ. δολαρίων
ΗΠΑ

Πέρασε από το Κογκρέσο το «πακέτο στήριξης» 2 τρισ. δολαρίων

Ξεπεράστηκε το τελευταίο «εμπόδιο» για την έγκριση του μεγαλύτερου οικονομικού πακέτου στην ιστορία της χώρας, αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων προχώρησε στην υπερψήφιση του. 

Το σχέδιο 2 τρισ. δολαρίων για τη στήριξη της οικονομίας των ΗΠΑ και για την κατεπείγουσα αγορά ιατρικού εξοπλισμού και υλικού ενέκρινε ομόφωνα πρόσφατα και η Γερουσία αναμένει πια την υπογραφή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το πακέτο μαμούθ προβλέπει την άμεση αποστολή εφάπαξ επιταγών της τάξης των 1,200 δολαρίων σε πολίτες που έχουν ετήσιο  εισόδημα ως 75,000 δολάρια. Την ίδια ώρα τουλάχιστον 400 δις δολάρια θα πέσουν στην αγορά για τις μικρές επιχειρήσεις οι οποίες δεν υποχρεούνται να πληρώσουν δάνεια και ασφαλιστικές εισφορές μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το πακέτο, θα υπάρξει άμεσα  παροχή 25 δις δολαρίων στις αεροπορικές εταιρείες και 4 δις για τις μεταφορικές προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση. Παράλληλα θα υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη όσων έχασαν την δουλειά τους στους τέσσερις μήνες αντί για τρεις, κάτι που ήταν βασικό αίτημα των Δημοκρατικών. Επιπρόσθετα, θα δοθούν τουλάχιστον 100 δις δολάρια άμεσα στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, 75 δις περισσότερα από ότι αρχικά πρότειναν οι Ρεπουμπλικάνοι.