Πέρασαν τα πακέτα στην Πανγαία - Στην Invel ο έλεγχος

Πέρασαν τα πακέτα στην Πανγαία - Στην Invel ο έλεγχος

Πέρασαν το μεσημέρι της Πέμπτης μέσω του χρηματιστηρίου Αθηνών τα πακέτα για τη μεταβίβαση της Πανγαίας ΑΕΕΑΠ, με τον ολλανδικό όμιλο Invel να έχει πλέον τον έλεγχο. Πρόκειται για τη συμφωνία πώλησης του 32,6% της εταιρείας που μεταβιβάζεται στους Ολλανδούς, με πωλητή την Εθνική Τράπεζα.

Η Invel άσκησε έγκαιρα το δικαίωμα προαίρεσης για το υπόλοιπο των μετοχών που κατείχε η Εθνική στην εισηγμένη ΑΕΕΑΠ.

Η συναλλαγή έγινε μέσω δύο πακέτων. Το ένα ήταν 76.156.116 μετοχών συνολικής αξίας 356,71 εκατ. ευρώ και το δεύτερο 7.281.997 μετοχών αξίας 34,1 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή μεταβιβάστηκαν συνολικά 83.438.113 μετοχές, στην τιμή των 4,68 ευρώ ανά μετοχή, με τη συνολική αξία της συναλλαγής να φτάνει στα 390,81 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ο ιδρυτής και διευθύνων εταίρος της Invel Real Estate, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, δήλωσε:

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του μετοχικού μεριδίου 32.7%  της Εθνικής Τράπεζας στην "Πανγαία", μία συναλλαγή που σηματοδοτεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορα ακινήτων και στην ελληνική οικονομία και που φέρνει την συμμετοχή μας στην “Πανγαία” στο 98.1%.

Αυτή η επένδυση ορόσημο δεν θα είχε καταστεί δυνατή, χωρίς την υποστήριξη των επενδυτών μας, των φορέων χρηματοδότησης και των συμβούλων μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Τράπεζα Πειραιώς για τον καθοριστικό της ρόλο, καθώς και την EBRD για την στήριξη στην διάρκεια της διαδικασίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στην Εθνική Τράπεζα που υπήρξε ένας εξαιρετικός εταίρος τα τελευταία 5 χρόνια βοηθώντας στην δημιουργία ενός πρωταθλητή στην αγορά ακινήτων της Ελλάδας και θέτοντας τις βάσεις ώστε να αποκτήσει η "Πανγαία" μια ηγετική θέση στην ευρύτερη αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης”.