Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Την παραίτησή του, με επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, υπέβαλε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Παναγιώτης Δάνης, ερχόμενος σε κατά μέτωπο αντιπαράθεση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Antenna. 

Πηγές αναφέρουν πως στην επιστολή του ο Παναγιώτης Δανής εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του για τη μεταφορά των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Το γεγονός αυτό βλέπει το φως της δημοσιότητας, σήμερα, που ξεκινάει η υποβολή υποψηφιοτήτων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα στην ΓΓΔΕ, με μια πολύ ανοικτή διαδικασία, χωρίς να απαιτούνται αυξημένα τυπικά προσόντα.

Σημειώνεται ότι είναι στην ευχέρεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου να επιλέξει όποιον θέλει από λίστα των υποψηφίων που θα συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις.

Ωστόσο όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άγνοια για το θέμα της παραίτησης του επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), Παναγιώτη Δάνη, δήλωσε μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι έχει υπόψη του τα σχετικά δημοσιεύματα, αλλά δεν έχει λάβει επίσημη παραίτηση στο γραφείο του. «Όταν ενημερωθώ για τους λόγους της παραίτησης, θα απαντήσω», είπε χαρακτηριστικά.