7ος χρόνος, ημέρα 2218η
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021

ΟΠΑΠ: Εισήλθαν οι νέες μετοχές, ξεκίνησε η πληρωμή μερίσματος

ΟΠΑΠ: Εισήλθαν οι νέες μετοχές, ξεκίνησε η πληρωμή μερίσματος

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών του ΟΠΑΠ που προέκυψαν από την επανεπένδυση μερίσματος, ενώ ξεκίνησε και η πληρωμή του έκτακτου μερίσματος για όσους επενδυτές επέλεξαν να πάρουν ρευστό.

Πιο αναλυτικά, εισήχθησαν 13.084.373 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, τις οποίες έλαβαν όσοι μέτοχοι προχώρησαν σε επανεπένδυση του μερίσματος. Συνολικά, όπως έχει ανακοινώσει ο ΟΠΑΠ,

2.900 μέτοχοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο πρόγραμμα επανεπένδυσης μερίσματος (scrip dividend), επιλέγοντας να επανεπενδύσουν στην εταιρεία, με αποτέλεσμα η συμμετοχή στο πρόγραμμα να ανέλθει στο 48,2% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.

H Sazka Group, ο μεγαλύτερος μέτοχος στον OΠΑΠ συγκαταλέγεται μεταξύ των μετόχων που επέλεξαν να συμμετάσχουν στο στο πρόγραμμα επανεπένδυσης με το σύνολο των μετοχών που ελέγχει. Το ποσοστό συμμετοχής του ανέρχεται πλέον πλέον σε 41,7% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου. Οι νέες μετοχές που αντιστοιχούν στην επανεπένδυση του μερίσματος διατέθηκαν στην τιμή των 11,26 ευρώ.

Πλέον, ο ΟΠΑΠ έχει προς διαπραγμάτευση 334.707.816 μετοχές, με την κεφαλαιοποίησή του να ανέρχεται στα 3,8 δισ. ευρώ. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε στα 11,41 ευρώ με πτώση 1,04%, ενώ διακινήθηκε όγκος 307.844 τεμαχίων μέσω τζίρου 3,53 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα η Euroxx Χρηματιστηριακή προχώρησε σε αναβάθμιση της μετοχής του ΟΠΑΠ, ανεβάζοντας την τιμή – στόχο στα 14 ευρώ, ήτοι περίπου 28% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, διατηρώντας παράλληλα σύσταση «overweight».

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της ΑΧΕ, ο Οργανισμός έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεών του, ενώ έχει χαμηλότερη δομή κόστους, κάτι που του επιτρέπει να προχωρά σε σημαντικές επιστροφές κεφαλαίων προς του μετόχους.

Παράλληλα, η ωρίμανση των δραστηριοτήτων στα VLTs καθώς και η βελτίωση της μακροοικονομικής εικόνας της χώρας προσφέρουν ένα ισχυρό momentum σε ότι αφορά την ανάπτυξη της κερδοφορίας.

H Euroxx σημειώνει πως η κυβέρνηση αναμένεται να οριστικοποιήσει σύντομα ένα νέο πλαίσιο στον τομέα παιγνίων, σύμφωνα με το οποίο θα δοθούν 7ετείς άδειες με κόστος 3 εκατ. ευρώ για δραστηριότητες on-line στοιχηματισμού, συν άλλα 2 δισ. ευρώ για on-line παιχνίδια καζίνο.

Γενικότερα, όπως αναφέρει η ΑΧΕ, η ρύθμιση της ελληνικής διαδικτυακής αγοράς gaming θα είναι θετική για τον ΟΠΑΠ, δεδομένου ότι θα δημιουργήσει ίσους όρους ανταγωνισμού για όλους τους συμμετέχοντες.