Οι χαμηλές τιμές και το αυξανόμενο κόστος μείωσαν τα κέρδη της Ryanair

Οι χαμηλές τιμές και το αυξανόμενο κόστος μείωσαν τα κέρδη της Ryanair

Πτώση 21% ανακοίνωσε η Ryanair το πρώτο τρίμηνο του 2019, εξαιτίας τόσο των μειωμένων ναύλων όσο και του αυξημένου κόστους, ωστόσο κατάφερε να παραμείνει εντός των ετήσιων στόχων της.

Η low cost αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη της κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου – Ιουνίου ανήλθαν στα 242,9 εκατομμύρια ευρώ (270,2 εκατ. δολάρια), σε αντίθεση με κέρδη 309,2 εκατομμυρίων ευρώ κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα την περασμένη χρονιά.

Η εταιρεία επανέλαβε πως τα καθαρά κέρδη για το σύνολο του έτους αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ των 750 και 950 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα για την ίδια περίοδο ανήλθαν στα 2,31 δισ. ευρώ, αυξημένα σε σχέση με τα 2,08 δισ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ η πρόβλεψη της FactSet που βασίστηκε στις εκτιμήσεις πέντε αναλυτών έκανε λόγο για 2,3 δισ. ευρώ.

Η Ryanair ανακοίνωσε πως οι ναύλοι κατά το πρώτο τέταρτο του έτους σημείωσαν μείωση κατά 6%.

Ο Neil Sorahan, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μιλώντας στο Dow Jones Newswires, εκτίμησε πως τα έσοδα θα παραμείνουν σε ανοδική τροχιά και μετά τον Δεκέμβριο, γεγονός που οφείλεται τόσο στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, ενώ εκτίμησε πως οι ναύλοι θα μειωθούν περίπου 6% το πρώτο μισό της χρήσης του 2020 εξαιτίας της αστάθειας στο οικονομικό περιβάλλον.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η εταιρεία διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που η Boeing καθυστερήσει την παράδοση των Boeing 737 MAX, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο ακύρωσης της παραγγελίας.

«Διαθέτουμε αρκετά μισθωμένα αεροσκάφη, στα οποία μπορούμε να επεκτείνουμε τον χρόνο μίσθωσης και ακόμα 60 αεροσκάφη τα οποία προγραμματίζαμε να πουλήσουμε, τα οποία μπορούμε τελικά να κρατήσουμε», σημείωσε ο Sorahan. «Διαθέτουμε έναν πολύ υψηλό δείκτη πληρότητας και θα συνεχίσουμε να πετάμε με ακόμα πιο γεμάτα αεροπλάνα», σημείωσε ο Sorahan.