8ος χρόνος, ημέρα 2435η
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Ο Μασκ μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί την εξαγορά του Twitter

Ο Μασκ μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί την εξαγορά του Twitter
Shutterstock

Η προσφορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Έλον Μασκ για την απόκτηση της Twitter θα μπορούσε να επανεκτιμηθεί προς τα κάτω εάν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αποχωρήσει από τη συμφωνία, προειδοποιεί η Hindenburg Research, εταιρεία αναλύσεων που εστιάζει στην ελεγκτική λογιστική έρευνα

«Ο Μασκ κρατάει όλα τα χαρτιά σε αυτήν την περίπτωση», αναφέρει η Hindenburg που προσθέτει ότι «εάν η προσφορά του Έλον Μασκ για το Twitter εξαφανιζόταν αύριο, τα ίδια κεφάλαια του Twitter θα έπεφταν κατά 50% από τα τρέχοντα επίπεδα. Κατά συνέπεια, βλέπουμε σημαντικό κίνδυνο η συμφωνία να επανεκτιμηθεί χαμηλότερα»

Οι μετοχές της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποχώρησαν έως και 4% εν μέσω ευρύτερης πτώσης της αγοράς και άγγιξαν τα 47,76 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό τους από τότε που ο Μασκ έκανε την προσφορά 54,20 δολαρίων ανά μετοχή τον Απρίλιο, την οποία χαρακτήρισε ως την «καλύτερη και τελική» του πρόταση.

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει. «Ενδιαφέρον. Μην ξεχνάς να κοιτάς τη φωτεινή πλευρά της ζωής μερικές φορές!», έγραψε ο Μασκ στο Twitter σε μια ανάλαφρη απάντηση, στην οποία η Hindenburg ανταπάντησε ότι αναμένει ότι οι μέτοχοι της Tesla θα τον ευχαριστήσουν εάν η συμφωνία γίνει σε "πιο λογική τιμή".

Η Hindenburg ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία έχει περάσει από μια σειρά εξελίξεις, από τη χρηματοδότηση έως την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, που θα μπορούσαν να έχουν αποδυναμώσει τη θέση του Twitter.

«Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του Μασκ να αποκτήσει το Twitter και να βλέπουμε μια σημαντική πιθανότητα η συμφωνία να κλείσει σε χαμηλότερη τιμή», προσθέτει η Hindenburg που εξηγεί σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla θα μπορούσε να κάνει πίσω από την συμφωνία πληρώνοντας τη ρήτρα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και να έχει ένα απίστευτο πλεονέκτημα για να επαναδιαπραγματευτεί εάν το επιλέξει.

Πηγή: Reuters