Ο Elon Musk τα βάζει με τους αναλυτές και η μετοχή της Tesla «πατώνει»

Ο Elon Musk τα βάζει με τους αναλυτές και η μετοχή της Tesla «πατώνει»

Το είδαμε κι αυτό. Την ημέρα που η Tesla ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα η μετοχή της εταιρείας σημείωσε απότομη βουτιά καθώς ο Elon Musk επέλεξε σχεδόν να τσακωθεί με τους αναλυτές χαρακτηρίζοντας τις ερωτήσεις «ρηχές».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνε με το Reuters η Tesla ανακοίνωσε ζημιές 709,6 εκατ. δολαρίων ή 4,19 δολ. ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου,έναντι ζημιών 330,3 εκατ. δολαρίων ή 2,04 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Κατόπιν προσαρμογής στα μη επαναλαμβανόμενα στοιχεία, οι απώλειες ανέρχονται στα 3,35 δολ. ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν απώλειες 3,54 δολ. ανά μετοχή σύμφωνα με το Thomson/Reuters. Επιπλέον οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν στα 3,41 δισ. δολάρια, από 2,70 δισ. δολάρια έναν χρόνο πριν ενώ η Tesla έκανε λόγο για πρόοδο στην παραγωγή του Model 3, του οχήματος πάνω στο οποίο έχει ο Musk έχει επενδύσει μεγάλες ελπίδες για το μέλλον της εταιρείας.

Και κάπου εκεί οι καλές ειδήσεις έλαβαν τέλος αφού ξεκίνησε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των αναλυτών και του Elon Musk. Όταν, λοιπόν, κάποιοι από αυτούς άρχισαν να ρωτούν για τις προοπτικές κερδοφορίας, το αφεντικό της Τesla άρχισε να τις διαχωρίζει σε βαρετές και μη βαρετές, τονίζοντας μάλιστα ότι κάποιες από αυτές «τον σκοτώνουν».

Έτσι ενώ κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Tesla σημείωνε μικρή αλλά θετική μεταβολή, οι απαντήσεις του Elon Musk την έριξαν ακαριαία και βρέθηκε να υποχωρεί έως και 6,36% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street κάτι που αντιστοιχεί σε απώλειες άνω των 2 δισ. δολαρίων για την κεφαλαιοποίησή της.