Noval Property: Ψήφος εμπιστοσύνης από την EBRD

Noval Property: Ψήφος εμπιστοσύνης από την EBRD

Με ποσό 12 εκατ. ευρώ  συμμετείχε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην πρώτη έκδοση πράσινου ομολόγου από τη Noval Property συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ. Η Noval Property, θυγατρική της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα στην Ελλάδα από πλευράς ενεργητικού, με χαρτοφυλάκιο 43 εμπορικών ακινήτων αξίας 390 εκατ. ευρώ

Το πράσινο ομόλογο της Noval Property, το οποίο είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ευθυγραμμίζεται με τις Αρχές Πράσινων Ομολόγων της Διεθνούς Ένωσης Κεφαλαιαγοράς (ICMA), αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση. Η Noval Property έχει δεσμευτεί να επενδύσει τα έσοδα της EBRD στη χρηματοδότηση περιουσιακών στοιχείων με πράσινη πιστοποίηση, επιτυγχάνοντας τουλάχιστον την πιστοποίηση LEED Gold ή BREEAM Very Good.

Ο Vlaho Kojakovic, Επικεφαλής Ακίνητης Περιουσίας και Τουρισμού της EBRD, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε τη Noval Property στο εναρκτήριο βήμα της για πρόσβαση στις αγορές πράσινων κεφαλαίων χρέους και για τη διεύρυνση του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου».

Ο Παναγιώτης Καπετανάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Noval Property, σχολίασε: «Η Noval Property δεσμεύεται για πράσινα κτίρια και βιώσιμη ανάπτυξη. Τα έσοδα από αυτήν την έκδοση θα μας βοηθήσουν να εμπλουτίσουμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό μας με ακίνητα με πράσινη πιστοποίηση». Μέχρι σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει περίπου 5,1 δισ. ευρώ σε περισσότερα από 80 έργα στην Ελλάδα.