8ος χρόνος, ημέρα 2392η
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Νέα πλατφόρμα συναλλαγών από τη Saxo Bank

Νέα πλατφόρμα συναλλαγών από τη Saxo Bank

Η Saxo Bank παρουσιάζει τη SaxoTraderPRO, τη νέα πλατφόρμα συναλλαγών για τους δραστήριους επενδυτές και τους θεσμικούς πελάτες, η οποία συνδυάζει πληθώρα λειτουργιών και ευκολία χρήσης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η νέα πλατφόρμα συναλλαγών διαθέτει τεχνολογία υποστήριξης πολλαπλών οθονών και παρέχει ένα πλήρως προσαρμόσιμο περιβάλλον εργασίας σε λειτουργικά συστήματα Windows και Mac, χωρίς μηνιαία συνδρομή.

Η SaxoTraderPRO βασίζεται στην πρόσβαση της Saxo Bank στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές και την ηγετική θέση της Τράπεζας στη διαμεσολάβηση. Η Saxo Bank συνδέει ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές με τις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές, προσφέροντας πρόσβαση σε περισσότερους από 100 παγκόσμιους παρόχους ρευστότητας και χρηματιστηριακές αγορές, και σε περισσότερα από 35.000 χρηματοπιστωτικά μέσα από διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Οι πελάτες της Saxo Bank έχουν πρόσβαση σε ETF, μετοχές, ομόλογα, CFD, συνάλλαγμα, Futures και Option, και μπορούν να αξιοποιήσουν συνδυαστικά το περιθώριο ασφάλισης μέσα από έναν μόνο λογαριασμό.

Σχεδιασμένη ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δραστήριων επενδυτών και των θεσμικών πελατών, η SaxoTraderPRO πρόκειται να αντικαταστήσει την υφιστάμενη πλατφόρμα SaxoTrader. Παράλληλα, η SaxoTraderGO θα συνεχίσει να εξυπηρετεί ένα ακόμα μεγαλύτερο εύρος ιδιωτών επενδυτών.

Ο Kim Fournais, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Saxo Bank, δήλωσε:

«Ήμασταν εταιρεία FinTech πριν ακόμη επινοηθεί ο όρος. Στο επίκεντρο της Saxo Bank ανέκαθεν βρισκόταν η τεχνολογία και οι πλατφόρμες πραγματοποίησης συναλλαγών σε πολλά διαφορετικά προϊόντα. Προσπαθούμε για τον εκδημοκρατισμό των επενδύσεων και των συναλλαγών, παρέχοντας ουσιαστικά σε ιδιώτες επενδυτές τα επαγγελματικά εργαλεία και την πρόσβαση στις αγορές που έχουν οι διαχειριστές κεφαλαίων και τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Αισθάνομαι υπερήφανος που συνεχίζουμε να υπηρετούμε το όραμά μας – αυτή τη φορά με τη δημιουργία της SaxoTraderPRO. Χάρη στο ευέλικτο επιχειρηματικό μοντέλο και την αποτελεσματική τεχνολογία μας, η SaxoTraderPRO παρέχει έξυπνη και δωρεάν πρόσβαση σε εργαλεία και επίπεδα λειτουργικότητας που μέχρι σήμερα αποτελούσαν προνόμιο λίγων εκλεκτών και συνοδεύονταν από υψηλές χρεώσεις».

Ο Christian Hammer, επικεφαλής για τις πλατφόρμες στη Saxo Bank, δήλωσε:

«Γνωρίζουμε ότι οι δραστήριοι επενδυτές και οι θεσμικοί πελάτες μας απαιτούν ασυναγώνιστη πρόσβαση στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές. Παράλληλα αναζητούν υψηλό επίπεδο ελέγχου μέσα από προηγμένα εργαλεία διαπραγμάτευσης, γρήγορη και αξιόπιστη εκτέλεση συναλλαγών, καθώς και πολλές επιλογές παραμετροποίησης, ώστε να ικανοποιούν τις ιδιαίτερες επενδυτικές ανάγκες τους.

«Για να διασφαλίσουμε αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα, αξιοποιήσαμε τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, όπως την HTML5/JS/REACT που επικοινωνεί με ένα ενιαίο REST API. Σε αυτό έχουν πρόσβαση οι πελάτες μας για να αναπτύξουν τη δική τους εξατομικευμένη λειτουργικότητα στην εκτέλεση συναλλαγών, την παρακολούθηση κινδύνου και τη σύνταξη αναφορών.

«Δώσαμε στους πελάτες μας ενεργό ρόλο στη διαδικασία δημιουργίας της πλατφόρμας. Λαμβάναμε συνεχώς σχόλια, δημιουργούσαμε πρώιμα πρωτότυπα της πλατφόρμας και πραγματοποιούσαμε δοκιμές (A/B τεστ) με εργαστηριακές μελέτες χρηστικότητας. Με βάση συγκεκριμένα σχόλια από τους χρήστες της δοκιμαστικής έκδοσης, αναπτύξαμε πολλά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας, όπως το εργαλείο ανάλυσης περιθωρίου ασφάλισης που διευκολύνει τους πελάτες μας στη διαχείριση του κινδύνου.

«Είμαι υπερήφανος για το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Η SaxoTraderPRO αποτελεί ξεκάθαρα την πρώτη επιλογή για τους δραστήριους επενδυτές και τους θεσμικούς πελάτες που αναζητούν μια πλατφόρμα με πολλές δυνατότητες και εύχρηστο περιβάλλον, χωρίς μηνιαίες χρεώσεις για τα δικαιώματα χρήσης.»

Τους επόμενους μήνες η πλατφόρμα SaxoTraderPRO θα γίνει διαθέσιμη σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Saxo Bank, ξεκινώντας από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία. Θα ακολουθήσει η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και έπειτα, τον Απρίλιο και τον Μάιο, οι υπόλοιπες χώρες.