7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Νέα ανάθεση στην Mytilineos για κατασκευή φωτοβολταϊκού στην Ισπανία

Νέα ανάθεση στην Mytilineos για κατασκευή φωτοβολταϊκού στην Ισπανία

Την ανάθεση στην Mytilineos της κατασκευής φωτοβολταϊκού ισχύος 28MW στον δήμο Talaván στο Cáceres της Ισπανίας ανακοίνωσε η Ellomay Capital. Είχε προηγηθεί η επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιρειών στην περίπτωση του mega-ηλιακού έργου Talasol, ισχύος 300 MW στην ίδια περιοχή, το οποίο η Mytilineos ολοκλήρωσε τον περασμένο Οκτώβριο.

Η νέα συμφωνία για το φωτοβολταϊκό ύψους 15,32 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει την πλήρη εκτέλεση τη σχετικής σύμβασης, που αφορά στον σχεδιασμό, την προμήθεια του εξοπλισμού και την κατασκευή (EPC) του έργου από METKA EGN Spain, βραχίονα της Mytilineos στην Ισπανία, καθώς και των βοηθητικών εγκαταστάσεων για την έγχυση ισχύος στο δίκτυο.

Από την πλευρά της, η METKA EGN Spain, αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο σε περίοδο εννέα μηνών από το notice to proceed (NTP), που αναμένεται να δοθεί τον Μάιο του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο Talasol που είχε ανατεθεί στην Mytilineos από θυγατρική της Ellomay Capital και ολοκληρώθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2020, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο και παραδόθηκε έγκαιρα παρά τις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.