ΝΔ: Επιτακτική ανάγκη να αναστραφεί άμεσα η αρνητική πορεία της ΔΕΗ

ΝΔ: Επιτακτική ανάγκη να αναστραφεί άμεσα η αρνητική πορεία της ΔΕΗ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Υπερταμείου, Γιώργο Διαμαντόπουλο, και τη διευθύνουσα σύμβουλο, Ράνια  Αικατερινάρη, είχαν εχθές το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και η σύμβουλος ενέργειας και φυσικών πόρων του προέδρου του κόμματος, Αλεξάνδρα Σδούκου, κατόπιν αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι κ.κ. Χατζηδάκης, Σκρέκας και Σδούκου έθεσαν συγκεκριμένα ερωτήματα στη διοίκηση του Υπερταμείου, δεδομένου ότι άμεσα ή έμμεσα -μέσω του ΤΑΙΠΕΔ- ελέγχει το 51% των μετοχών της ΔΕΗ και κατέστησαν σαφές στη διοίκηση ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αναστραφεί άμεσα η εξαιρετικά αρνητική πορεία της ΔΕΗ για την οποία φέρει βαρύτατη ευθύνη η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και η διοίκηση της εταιρείας η οποία αποδεδειγμένα πια έχει κριθεί ανεπαρκής.
 
Σημειώνεται πως σκοπός της συνάντησης ήταν η Νέα Δημοκρατία να εκφράσει τον εντονότατο προβληματισμό της και να έχει επίσημη ενημέρωση για τρία βασικά θέματα:

1. Tη ραγδαίως επιδεινούμενη κατάσταση των οικονομικών στοιχείων της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας.
2. Τις ανακρίβειες που προέκυψαν στους ισολογισμούς της επιχείρησης.
3. Τη σκοπιμότητα της εξαγοράς από την ΔΕΗ της οικονομικά προβληματικής σκοπιανής εταιρείας του αντιπροέδρου του κ. Ζάεφ, κ. Κότσο Ανγκιούσεφ.