Ν. Βρούτσης: Ουραγός η Κυβέρνηση στην αποκλιμάκωση της ανεργίας

Ν. Βρούτσης: Ουραγός η Κυβέρνηση στην αποκλιμάκωση της ανεργίας

«Δυστυχώς, οι ιδεοληψίες και οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ “γκρέμισαν” την ανάπτυξη και φρέναραν την αποκλιμάκωση της ανεργίας, με θύματα τους εργαζόμενους», τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Βρούτσης, σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, τα οποία έδειξαν ότι παρόλο που η ανεργία στην Ευρωζώνη καταγράφει χαμηλό 10 ετών, στην Ελλάδα κυμαίνεται ακόμα στο 20,8%.

Ο κ. Βρούτσης σημειώνει ακόμα ότι «η Ελλάδα δυστυχώς κατέχει την αρνητική πρωτιά» και υπενθυμίζει πως «το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2015-2018), προβλεπόταν η ανεργία να κλείσει στο 17,1%.». 

Τέλος καταλήγοντας τονίζει ότι «σήμερα, η  Ελλάδα, με ευθύνη της Κυβέρνησης παραμένει ουραγός. Με τις αποκλίσεις να διευρύνονται και το χάσμα με την υπόλοιπη Ευρώπη να μεγαλώνει συνεχώς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ν. Βρούτση:

«Τα τελευταία στοιχεία (Φεβρουαρίου 2018) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε., αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα συνεχώς αποκλίνει από τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης.
 
Πιο συγκεκριμένα, η ανεργία στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 8,5%, ενώ στο σύνολο της Ε.Ε. μόλις στο 7,1%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008 (σχήμα 1).

 

Σχήμα 1

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής, η Ελλάδα δυστυχώς κατέχει την αρνητική πρωτιά, με ανεργία 20,8% (Δεκέμβριος 2017), ενώ μάλιστα η διαφορά με τη δεύτερη Ισπανία, που έχει πλέον ποσοστό ανεργίας 16,1%, συνεχώς διευρύνεται.
 
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πορεία της οικονομίας το 2014, καθώς και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2015-2018), προβλεπόταν η ανεργία να κλείσει στο 17,1%.
 
Δυστυχώς, οι ιδεοληψίες και οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ “γκρέμισαν” την ανάπτυξη και φρέναραν την αποκλιμάκωση της ανεργίας, με θύματα τους εργαζόμενους.  Σήμερα, η  Ελλάδα, με ευθύνη της Κυβέρνησης παραμένει ουραγός. Με τις αποκλίσεις να διευρύνονται και το χάσμα με την υπόλοιπη Ευρώπη να μεγαλώνει συνεχώς».