Monte dei Paschi: Θα υπάρξει περαιτέρω ενοποίηση στην ιταλική τραπεζική αγορά

Monte dei Paschi: Θα υπάρξει περαιτέρω ενοποίηση στην ιταλική τραπεζική αγορά

Αργό ρυθμό στην ενοποίηση της τραπεζικής αγοράς στην Ιταλία «προβλέπει» ο διευθύνων σύμβουλος της Monte dei Paschi di Siena, καθώς η αγορά προσπαθεί να συρρικνώσει τον όγκο των «κόκκινων» δανείων και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

«Θα υπάρξει περαιτέρω ενοποίηση στην ιταλική αγορά», ανέφερε ο Marco Morelli, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. «Ωστόσο, πρόκειται για μια διαδικασία που ενδεχομένως θα χρειαστεί ελαφρώς περισσότερο χρόνο σε σχέση με τις εκτιμήσεις.

«Η φιλοδοξία μου είναι μια μακροπρόθεσμη σταθερότητα. Αυτό είναι που θέλει να δει η αγορά. Δεν υπάρχει σχέδιο Β αυτή τη στιγμή».

Ο Marco Morelli ανακοίνωσε εχθές το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την επιστροφή σε κερδοφορία μέσω της περικοπής θέσεων εργασίας και της πώλησης «κόκκινων» δανείων ύψους 28 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, η τράπεζα στοχεύει σε κέρδη 978 εκατ. ευρώ το 2018 και 1,1 δισ. ευρώ το 2019, ενώ θα ξεκινήσει συνομιλίες με πιθανούς νέους επενδυτές αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα, το επενδυτικό fund Attestor Capital, έχοντας ήδη επενδύσει σχεδόν 1 δισ. ευρώ σε χρέος μειωμένης εξασφάλισης της ιταλικής τράπεζας, σχεδιάζει να συμμετάσχει και στην ανταλλαγή χρέους-μετοχών.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται την εφημερίδα La Repubblica, η Attestor Capital αποφάσισε να γίνει μέτοχος της Monte dei Paschi μέσω ανταλλαγής χρέους.

Η μετοχή της εταιρείας άνοιξε και σήμερα με ισχυρές απώλειες ενώ στη συνέχεια ανεστάλη η διαπραγμάτευσή της.

Διαβάστε Περισσότερα