Μήνυση κατά της Uber από τρεις γυναίκες στο Σαν Φρανσίσκο

Μήνυση κατά της Uber από τρεις γυναίκες στο Σαν Φρανσίσκο

Για διάκριση με βάση το φύλο και τη φυλή τους κατηγορείται η εταιρεία υπηρεσιών μεταφοράς Uber από τρεις γυναίκες μηχανικούς στο Σαν Φρανσίσκο, το τελευταίο «χτύπημα» που δέχτηκε η εταιρεία, η οποία κάνει προσπάθειες να ξεπεράσει έναν ολόκληρο χρόνο αντιπαραθέσεων που αμφισβητούν τις εργασιακές της συνθήκες.

Σύμφωνα με το Reuters, η αγωγή, η οποία κατατέθηκε την Τρίτη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, έρχεται ως συνέχεια μιας πολυδιαβασμένης δημοσίευσης σε μπλογκ, που αναρτήθηκε το Φεβρουάριο από μια άλλη μηχανικό, η οποία περιγράφει το εργασιακό περιβάλλον της Uber ως ένα περιβάλλον που ανέχεται και ενθαρρύνει τη σεξουαλική παρενόχληση.

Οι αμοιβές της Uber και οι υπόλοιπες πρακτικές της ακολουθούν τακτική διάκρισης σε βάρος των γυναικών και των έγχρωμων ατόμων, σύμφωνα με τη μήνυση, που έγινε από την Ingrid Avendano, Roxana del Toro Lopez και Ana Medina, τρεις μηχανικούς λογισμικών λατινικής καταγωγής.

Σαν αποτέλεσμα οι τρεις γυναίκες στερήθηκαν κέρδη, επιδόματα και προαγωγές.

Ο εκπρόσωπος της Uber Matthew Wing αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

«Αυτές οι τρεις μηχανικοί επιδιώκουν να διασφαλίσουν ισότιμες αμοιβές της εταιρείας στις γυναίκες και τους έγχρωμους εξίσου για τη σκληρή εργασία που έχουν προσφέρει, - και θα συνεχίσουν να προσφέρουν – για να βοηθήσουν και στην επιτυχία της Uber», δήλωσε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους ενάγοντες.

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο η Uber προχώρησε σε μια σειρά αλλαγών για να εξασφαλίσει την ίση μεταχείριση στις αμοιβές απέναντι στους υπαλλήλους της, συμπεριλαμβανομένων και της αύξησης των μισθών στο 2,5% ετησίως.