Μικρότερη από την αναμενόμενη η πτώση των κερδών της BNP Paribas

Μικρότερη από την αναμενόμενη η πτώση των κερδών της BNP Paribas

Μικρότερη από την αναμενόμενη ήταν τελικά η πτώση που σημειώθηκε στα κέρδη της BNP Paribas στο δεύτερο τρίμηνο. Η μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας επωφελήθηκε από τις μειώσεις δαπανών, αλλά και τα αυξημένα έσοδα που παρουσίασε στις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το MarketWatch, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 6,4%, στα 2,4 δισ. ευρώ από 2,56 δισ. που ήταν στο δεύτερο τρίμηνο του 2016. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 1,94 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα μειώθηκαν στα 3,4% και διαμορφώθηκαν στα 10,94 δισ. ευρώ. Ωστόσο, εξαιρουμένου του έκτακτου κεφαλαιουχικού κέρδους 597 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει πέρυσι, τα έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο παρουσιάστηκαν αυξημένα κατά 2,5%.

Οπως τονίζουν οι αναλυτές, τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της BNP Paribas παρέχουν ακόμη μία ένδειξη της οικονομικής ανάκαμψης που γνωρίζει πλέον η Ευρώπη. 

Τα προ φόρων κέρδη από τις δραστηριότητες επιχειρηματικής κι επενδυτικής τραπεζικής εκτινάχθηκαν κατά 48,7%, στα 3,2 δισ. ευρώ. Τα έσοδα από τις συναλλαγές ομολόγων και άλλων προϊόντων σταθερού εισοδήματος μειώθηκαν κατά 16%. Τέλος, τα προ φόρων κέρδη από τις διεθνείς δραστηριότητες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έφθασαν σε 1,41 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 11,3%.