Μικρή άνοδος στις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Μάρτιο

Μικρή άνοδος στις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Μάρτιο

Άνοδο χαμηλότερη των εκτιμήσεων σημείωσαν οι παραγγελίες του μεταποιητικού τομέα στη Γερμανία τον Μάρτιο όχι αρκετά για να αντισταθμίσουν την απότομη πτώση του Φεβρουαρίου, εξαιτίας της εξασθενημένης εγχώριας ζήτησης για κεφαλαιουχικά αγαθά, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, οι συνολικές παραγγελίες του τομέα αυξήθηκαν κατά 0,6% σε μηνιαία βάση, ενώ οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από την Wall Street Journal την περασμένη εβδομάδα ανέμεναν αύξηση κατά 1,2%.

Όπως αναφέρει το Marketwatch, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018, ο όγκος των παραγγελιών μειώθηκε κατά 6%, λαμβάνοντας υπόψη τις ημερολογιακές επιπτώσεις.

«Η μικρή αύξηση τον Μάρτιο οφείλεται εξ ''ολοκλήρου στις μαζικές παραγγελίες», ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. «Αν δεν υπήρχε η σταθερή ζήτηση για τα προϊόντα υψηλού κόστους, οι βιομηχανικές παραγγελίες θα είχαν καταγράψει άλλη μια μηνιαία πτώση», πρόσθεσε το υπουργείο.

Η βιομηχανική δραστηριότητα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μειώθηκε το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, λόγω της εξασθένησης της εξωτερικής ζήτησης και εν μέρει λόγω της προσωρινής διακοπής της παραγωγής στις βασικές βιομηχανίες αυτοκινήτων και χημικών προϊόντων.

Τα στοιχεία της Τρίτης δείχνουν ότι ο τομέας παραμένει στην ύφεση. «Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση των παραγγελιών στον τομέα της μεταποίησης δείχνει ότι η βιομηχανική δραστηριότητα θα παραμείνει υποτονική τους επόμενους μήνες», επισήμανε το υπουργείο Οικονομικών.