Μειώθηκαν τα κέρδη της Saudi Aramco στο α' εξάμηνο

Μειώθηκαν τα κέρδη της Saudi Aramco στο α' εξάμηνο

Καθοδικά κινήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Saudi Aramco του κορυφαίου κορυφαίου παραγωγού πετρελαίου παγκοσμίως κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους καθώς διαμορφώθηκαν στα 46,9 δισ. δολάρια συγκριτικά με τα 53 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Όπως αναφέρει το cnbc, η Aramco ανακοίνωσε ότι τα συνολικά της έσοδα, συμπεριλαμβανομένων και άλλων εσόδων που σχετίζονται με τις πωλήσεις, διαμορφώθηκαν στα 163,88 δισ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους από τα 167,68 δισ. δολάρια το 2018 λόγων των χαμηλότερων τιμών πετρελαίου και της μειωμένης παραγωγής.

Στην έκθεσή της, η Aramco απέδωσε εν μέρει τη μείωση των κερδών της στην πτώση της μέσης πραγματικής τιμής του αργού πετρελαίου κατά 4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018, από τα 69 στα 66 δολάρια το βαρέλι.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aramco, Αμίν Νάσερ, δήλωσε από την πλευρά του ότι η εταιρεία συνέχισε να υλοποιεί την αναπτυξιακή της στρατηγική προς τα κάτω μέσω των εξαγορών τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές.

 

Σημειώνεται ότι η ινδική εταιρεία Reliance Industries ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει μερίδιο 20% στην πετρελαϊκή και χημική βιομηχανία της στη Saudi Aramco, ως μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στην Ινδία. Ο πρόεδρος της εταιρείας Μουκές Αμπανί δήλωσε ότι η συμφωνία αξιολογεί την επιχείρηση στα 75 δισ. δολάρια συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Η έκθεση της Aramco έδειξε επίσης τα κέρδη πριν φόρων EBIT μειώθηκαν στα 92,5 δισ. δολάρια για την περίοδο, σε σύγκριση με 101,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Επιπλέον, η εταιρεία αύξησε τις πληρωμές μερισμάτων από 32 δισ. δολάρια στα μισά του περασμένου έτους σε 46,4 δισ. δολάρια.