Με ανάπτυξη κλείνει το 2018 για την Goldair

Με ανάπτυξη κλείνει το 2018 για την Goldair

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Με ανάπτυξη εργασιών, σ'' όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται, κλείνει το έτος η Goldair Handling. Ο όμιλος Goldair έχει την «τύχη» να δραστηριοποιείται σε δύο τομείς με τεράστιο momentum για την Ελλάδα - λόγω και της γεωπολιτικής της θέσης - ήτοι τουρισμό και μεταφορές – logistics. 

Η εταιρεία θα κλείσει τη χρονιά εξυπηρετώντας περισσότερες από 128 χιλιάδες πτήσεις, 8,4% περισσότερες έναντι του 2017, ενώ αύξησε κατά 169 υπαλλήλους (+7%) το δυναμικό της, το οποίο στο... φουλ της σεζόν, άγγιξε τους 3.500 εργαζομένους.

Με αυτό τον αριθμό εργαζομένων, ο όμιλος Goldair καθίσταται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες σε ανθρώπινο δυναμικό, ενώ σύμφωνα με την κατάταξη της ICAP στο Leading Employers in Greece, κατέχει την 25η θέση.

Παράλληλα, βελτίωσε τους επιχειρησιακούς της δείκτες, ενίσχυσε το πελατολόγιο με νέες αεροπορικές εταιρείες, ενώ πέτυχε και διεύρυνση στο εξωτερικό, καθώς η Goldair Handling Croatia έλαβε άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Κροατίας για τη δραστηριοποίησή της στα αεροδρόμια Ζάγκρεμπ, Σπλίτ και Ντουμπρόβνικ.

Από την 1η Νοεμβρίου 2018, η ουγγρική χαμηλού κόστους Wizz Air εντάχθηκε στο πελατολόγιο της εταιρείας στη Σόφια, γεγονός που θα διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της Goldair Handling Bulgaria στην περιοχή, ενώ από τον ίδιο μήνα, η Goldair Handling ξεκίνησε την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Oman Handling Services στο διεθνές αεροδρόμιο του Μουσκάτ.

Ακόμα, η Goldair Handling συμμετέχει στην κοινοπραξία Goldair Assistance με σκοπό τη διεκδίκηση σχετικής άδειας για την υπηρεσία εξυπηρέτησης των Α.με.Α στο διεθνές αεροδρόμιο της Ζυρίχης.

Η εταιρεία εντός του 2018 «έτρεξε» μέρος του επενδυτικού της πλάνου ύψους 4 εκατ. ευρώ, για την ανανέωση και ενίσχυση του εξοπλισμού και εφοδίων, ενώ επίσης εγκαινιάσθηκε η νέα αίθουσα διακεκριμένων επιβατών (Lounge) στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου.

Αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιρειών - Τουρισμός

Η Goldair αντιπροσωπεύει περισσότερες από 25 ξένες αεροπορικές εταιρείες, παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και εγκαταστάσεων για την προώθηση και πλήρη δραστηριοποίηση των αεροπορικών εταιρειών στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για μια «αλυσίδα» υπηρεσιών όπως προώθηση των πωλήσεων τους μέσω εξειδικευμένων επαγγελματιών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, σχεδιασμό και εκτέλεση προωθητικών ενεργειών και τήρηση όλων των νομικών και οικονομικών υποχρεώσεων τους απέναντι στις ελληνικές αρχές.

Η εταιρεία αντιπροσωπεύει ισχυρά ονόματα της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας όπως η China Southern, η Vietnam Airlines, Xiamen Airlines, Philippine Airlines, Oman Air, Icelandair, Bangkok Airways, China Airlines, Avianca Brasil, Air Astana κ.α. ενώ για το cargo εκπροσωπεί με επιτυχία την Qatar Airways, UPS, Cargolux, Air Baltic, Air Serbia κ.α.

Θυγατρικές

Η Goldair Tourism που δραστηριοποιείται στο Corporate Travel, ενίσχυσε θέση της ως προμηθευτής ταξιδιωτικών υπηρεσιών στον τραπεζικό κλάδο αλλά και στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ καλή πορεία είχε ως προμηθευτής ταξιδιωτικών υπηρεσιών στον φαρμακευτικό κλάδο αλλά και στον κλάδο των εταιρειών προηγμένης τεχνολογίας.

Για την Goldair Cargo παρ'' ότι πέτυχε κάποια οικονομική ανάκαμψη, εντούτοις αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, παρουσιάζοντας χαμηλότερο αποτέλεσμα συγκριτικά με τους στόχους.

Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο

Σ'' ό,τι αφορά την κοινοπραξία Goldair Cargo – ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και το έργο του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου, μόλις το φθινόπωρο του 2018 ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και εν συνεχεία η υπογραφή και κύρωσή της από τη Βουλή. Έτσι, η έναρξη των εργασιών κατασκευής των πρώτων αποθηκών, θα γίνει μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2019.

Ιστορικό

Ο Όμιλος Εταιρειών Goldair Group, στην αρχική του μορφή ιδρύθηκε το 1925 από τον Δημήτριο Γκολέμη και σταδιακά καθιερώθηκε δραστηριοποιούμενος στο εμπόριο με χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Κατόπιν, πέτυχε την αποκλειστική αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιρειών στην Ελλάδα, κάτι που έδωσε ξεχωριστή δυναμική.

Το 1955 υπεγράφη η πρώτη συμφωνία για την αποκλειστική αντιπροσώπευση της πολωνικής LOT Polish Airlines στην Ελλάδα, εγκαινιάζοντας έτσι μία νέα εποχή επιχειρηματικής προοπτικής.

Κατόπιν, ο όμιλος Goldair επικεντρώθηκε στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του σε παρεμφερείς τομείς, «παντρεύοντας« τουριστικές, μεταφορικές και άλλες υπηρεσίες, επιδιώκοντας οικονομίες κλίμακος αλλά και καλύτερο έλεγχο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι θυγατρικές του ομίλου είναι πιστοποιημένες κατά το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001: 2008 και το διεθνές δίκτυο πιστοποίησης IQNet.