Maersk: Πρόβλεψη για ισχυρή ζήτηση στις μεταφορές το 2021

Maersk: Πρόβλεψη για ισχυρή ζήτηση στις μεταφορές το 2021

Ο ναυτιλιακός όμιλος Maersk με ανακοίνωση του προβλέπει αύξηση της ζήτησης για μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων η οποία θα τονώσει τόσο τα κέρδη του τρίμηνου όσο και αυτά του τρέχοντος έτους.

Η αυξημένη ζήτηση για αγαθά, όπως έπιπλα και εξοπλισμός άσκησης, από ανθρώπους που μένουν σπίτι λόγω πανδημίας έχει προκαλέσει αύξηση των ναύλων, αυξάνοντας και τα κέρδη της Maersk, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα κόστη διατηρήθηκαν υπό έλεγχο και οι ναύλοι αυξήθηκαν».

«Η συνεχής πρόοδος που σημειώνουμε μας κάνει σίγουρους ότι θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα κέρδη της εταιρείας, καθώς η οικονομική κατάσταση ομαλοποιείται το 2021 και μετά», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Σόρεν Σκου, ο οποίος τόνισε ότι  «η μείωση των όγκων είναι μικρότερη του αναμενομένου».

Η Maersk μεταφέρει περίπου το 20% του συνόλου των containers που κυκλοφορούν παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να έχει μοναδική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο διεθνές εμπόριο.

Τον Οκτώβριο η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα περικόψει 2.000 θέσεις εργασίας ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης αναδιοργάνωσης, όπου επιδιώκει να ενσωματώσει τις θαλάσσιες μεταφορές container και τις δραστηριότητες χερσαίου logistics.

Η Maersk αυτή τη στιγμή απασχολεί περίπου 80.000 υπαλλήλους.