Μ. Ζορπίδης (ΕΕΘ): Οι φόροι είναι δυσβάσταχτοι για τους επαγγελματίες

Μ. Ζορπίδης (ΕΕΘ): Οι φόροι είναι δυσβάσταχτοι για τους επαγγελματίες

Απαισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στα προβλήματα των επαγγελματιών δηλώνει μία ημέρα πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκη (ΕΕΘ) Μιχάλης Ζορπίδης. Με συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ζορπίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε, εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους, να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον τόσο για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους όσο και για τους συνταξιούχους. Παράλληλα, έκανε λόγο για ιδιαίτερα υψηλούς φόρους, δυσβάσταχτους για τους επαγγελματίες.

«Εκείνο που μας προβληματίζει είναι το γεγονός ότι οι διαγραφές των μελών μας αυξάνονται, ενώ οι εγγραφές μειώνονται και αυτό δείχνει ότι κλείνουν πολλές επιχειρήσεις» είπε ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

Φλέγοντα ζητήματα για την πόλη, σύμφωνα με τον κ. Ζορπίδη, είναι η ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στο μετρό, το αεροδρόμιο αλλά και η αναδιοργάνωση του ΟΑΣΘ. Ζητήματα που, όπως είπε, θα συζητήσουν με τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκη (ΕΕΘ) Μιχάλης Ζορπίδης χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός είναι αυτός που έρχεται να συναντηθεί με τους φορείς της πόλης και να τους ακούσει, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια μετέβαιναν εκείνοι στην πρωτεύουσα για να θέσουν στον εκάστοτε πρωθυπουργό τα ζητήματα και τις προτάσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης έχει οριστεί για αύριο Σάββατο, στις 11.00, στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο ΥΜΑΘ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ