Μ. Σεντένο: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Μ. Σεντένο: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Την ανάγκη να επιμείνει η Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην πορεία και να συνεχίσει να εφαρμόζει υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη. Αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία για τη διαρκή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των προοπτικών των πολιτών της», ανέφερε ο Μάριο Σεντένο σύμφωνα με το Reuters.

O πρόεδρος του Eurogroup πρόσθεσε, δε, ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς της στόχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωτογενούς πλεονάσματος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αλλά πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε στο πλαίσιο του τελευταίου προγράμματος διάσωσης.

«Οι δημοσιονομικές επιδόσεις (σ.σ. της Ελλάδας) είναι πολύ καλές. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα θα υπερβεί τους δημοσιονομικούς της στόχους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συμπεριλαμβανομένου του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5%», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάριο Σεντένο.