Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, 19:51

-A +A

Μ. Κεφαλογιάννης: Η ανάρτηση των δασικών χαρτών έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στον αγροτικό πληθυσμό

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, 19:51
-A +A

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ερωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «αν οι δασικοί χάρτες αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας» και την ενημερώνει για την «τεράστια αναστάτωση που έχει προκαλέσει η ανάρτηση των δασικών χαρτών» στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας, ο οποίος «καλείται να καταβάλλει υπέρογκα ποσά ως πρόστιμα και παράβολα». 

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρεται στην «προχειρότητα, κατά τον σχεδιασμό και στα κενά που  δημιούργησε η βιαστική και ανεύθυνη νομοθέτηση από τη σημερινή κυβέρνηση», τα οποία «ουδόλως υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και το δίκαιο του πολίτη». 

Ο ευρωβουλευτής δίνει το ιστορικό, λέγοντας ότι «τα περισσότερα από τα τραγικά λάθη στην αποτύπωση των δασικών εκτάσεων που έγιναν γνωστά στους ιδιοκτήτες με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, οφείλονται στη χρονολογία του αρχικού χάρτη, που έχει ως βάση χρονολογίας λήψης αεροφωτογραφιών το 1945 - γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα, εκτάσεις που είχαν μείνει ακαλλιέργητες την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου που ακολούθησε μέχρι το 1949, να μοιάζουν μετά από σχεδόν 10 χρόνια εγκατάλειψης, ως δάση».

Επισημαίνει ότι «για να επανέλθει η κανονικότητα στη χρήση στις αδίκως χαρακτηρισθείσες ως δασικές εκτάσεις, απαιτείται μία χρονοβόρα διαδικασία όπου οι ενιστάμενοι καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά ως παράβολα, πρόστιμα και λοιπά έξοδα» και καταλήγει σημειώνοντας, ότι ώσπου να επιτελεστεί ο αποχαρακτηρισμός και η επανένταξη, «οι εκτάσεις τίθενται εκτός κοινοτικών επιδοτήσεων και άλλων ευεργετημάτων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα