Lufthansa: Περισσότερα αεροσκάφη σε «χειμερία νάρκη» λόγω πανδημίας

Lufthansa: Περισσότερα αεροσκάφη σε «χειμερία νάρκη» λόγω πανδημίας

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ετοιμάζεται να κρατήσει στο έδαφος περισσότερα αεροσκάφη από το αναμενόμενο κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς η αναζωπύρωση της πανδημίας αποτρέπει τους πολίτες από τα ταξίδια.

Η Lufthansa και οι θυγατρικές της Eurowings, Swiss, Austrian και Brussels Airlines θα κρατήσουν καθηλωμένα 125 περισσότερα αεροσκάφη απ’ όσα αρχικά υπολόγιζαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Κάρστεν Σπορ σε επιστολή του προς το προσωπικό, στην οποία είχε πρόσβαση το πρακτορείο Reuters.

«Είναι αναπόφευκτο να περιορίσουμε ακόμη περισσότερο τις λειτουργίες μας τον χειμώνα 2020/2021 και να βάλουμε όσο περισσότερους τομείς γίνεται σε ‘χειμερία νάρκη’ από τα μέσα Δεκεμβρίου», αναφέρει η επιστολή.

Το μεγαλύτερο μέρος του διοικητικού προσωπικού θα τεθεί σε καθεστώς μειωμένης εργασίας με μισθολογική υποστήριξη από την κυβέρνηση, προσθέτει.

Η Lufthansa ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι στο δ΄ τρίμηνο θα προσφέρει το 25% των πτήσεων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς στο γ΄ τρίμηνο κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,26 δισ. ευρώ.