Λι Κετσιάνγκ: Η οικονομία της Κίνας ανακάμπτει, αλλά μας περιμένει σκληρή μάχη

Λι Κετσιάνγκ: Η οικονομία της Κίνας ανακάμπτει, αλλά μας περιμένει σκληρή μάχη

Η οικονομία της Κίνας βρίσκεται σε τροχιά σταθερής ανάκαμψης, αλλά η μάχη αναμένεται σκληρή, καθώς η κατάσταση παραμένει σοβαρή τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο σήμερα.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υιοθετεί μια προληπτική δημοσιονομική πολιτική και συνετή νομισματική πολιτική, φέρεται να δήλωσε ο Λι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει μείωση της φορολογίας και αύξηση της υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου βγαίνει σταδιακά από ύφεση της τάξης του 6,8% που σημείωσε το α' τρίμηνο του 2020. Πρόκειται για την πρώτη συρρίκνωση της κινεζικής οικονομίας.

Ο Λι δήλωσε ότι η οικονομία ανακάμπτει σταδιακά και έχει επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης.

«Θα πρέπει να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη μας στην ανάπτυξη» ανέφερε το κρατικό ραδιόφωνο, «αλλά η κατάσταση τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό της χώρας παραμένει δύσκολη, και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για να συνεχίσουμε τη μάχη σε έναν σκληρό πόλεμο».

Η κυβέρνηση έχει ήδη εφαρμόσει μια δεσμίδα μέτρων, μεταξύ των οποίων μεγαλύτερες δημοσιονομικές δαπάνες, φοροελαφρύνσεις και μειώσεις των επιτοκίων δανεισμού, για να αναζωογονήσει την οικονομία και να ενισχύσει την απασχόληση.