Το πρόγραμμα Υποδομών της ΝΔ παρουσιάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα Υποδομών της ΝΔ παρουσιάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα των Υποδομών παρουσιάζουν σήμερα το απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υπεύθυνος για το πρόγραμμα Κωστής Χατζηδάκης και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής.

Μεταξύ των έργων, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση για κατασκευή ενός «εναλλακτικού αυτοκινητοδρόμου» που θα ενώσει την Ελευσίνα με την Υλίκη, θα είναι μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων και θα παρακάμπτει πλήρως την Αθήνα.

Παράλληλα, η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Υποδομών και η απευθείας υπαγωγή του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής στον πρωθυπουργό σηματοδοτούν τη σημασία που αποδίδει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα έργα υποδομών, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου, σήμερα θα ανακοινωθούν και νέα έργα, όπως η βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου, η ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης, η ενίσχυση της περιοχής της Μάνδρας, η γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας με λειτουργικές συνδέσεις με το υπόλοιπο δίκτυο, όπως και έργα διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και παρεμβάσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον τουρισμό.

Και φυσικά για το Ελληνικό, υποδομή που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, έργο σύμβολο της νέας Ελλάδας.

Τέλος, το πρόγραμμα της ΝΔ εστιάζει στη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και στα ζητήματα χρηματοδότησης εντός και εκτός Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.