Κύκλοι Στουρνάρα: Στις 2 Ιουλίου η τοποθέτησή του για το Eurogroup

Κύκλοι Στουρνάρα: Στις 2 Ιουλίου η τοποθέτησή του για το Eurogroup

Άμεση ήταν απάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρα στις προτροπές κυβερνητικών στελεχών αλλά και τις διαρροές για να τοποθετηθεί επί της συμφωνίας του Eurogroup για το χρέος που τελικά ήρθε, όπως υποστηρίζουν, χωρίς προληπτική γραμμή.    

Σύμφωνα με «κύκλους» του κεντρικού τραπεζίτη, που απάντησαν άμεσα στην σημερινή τοποθέτηση του Νίκου Παππά, ο διοικητής της ΤτΕ θα απαντήσει θεσμικά και σοβαρά και όχι με διαρροές στις 2 Ιουλίου όταν θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία.

Οι ίδιοι «κύκλοι» τόνιζαν πως, η τοποθέτηση θα πάει θεσμικώς καθώς «θα την πάρει στα χέρια του και ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης» καθώς όσες φορές τοποθετήθηκε ο κ. Στουρνάρας για την οικονομία, τους κινδύνους, την «καθαρή» έξοδο αλλά και την προληπτική γραμμή, το έκανε πάντα θεσμικά, είτε μέσα από εκθέσεις της ΤτΕ είτε με ομιλίες του σε συνέδρια κι εκδηλώσεις για την οικονομία.

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν πως αυτό είναι και το ορθό καθώς «η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις. Ας περιοριστούν σε όσα ξέρουν, άλλωστε η οικονομική πολιτική δεν χαράσσεται στο… facebook». 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τοποθέτηση δεν αποκλείεται να υπάρχουν εκπλήξεις.