Κρίσιμη μέρα για το deal «διάσωσης» της Μαρινόπουλος

Κρίσιμη μέρα για το deal «διάσωσης» της Μαρινόπουλος

Κρίσιμη χαρακτηρίζουν την σημερινή ημέρα νομικοί οι οποίοι εμπλέκονται στη συμφωνία εξαγοράς της αλυσίδας Μαρινόπουλος από τον όμιλο Σκλαβενίτη. Η Δευτέρα θεωρείται κατά κάποιο τρόπο ως το «dead line» -αν υπάρχει κάτι τέτοιο- για την έκδοση της δικαστικής απόφασης από το Πρωτοδικείο Πειραιά αναφορικά με την έγκριση ή την απόρριψη του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτη.

Το γεγονός πως η απόφαση δεν δημοσιεύτηκε μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου (σ.σ δεν αποκλείεται να εκδοθεί το μεσημέρι), δημιουργεί προβληματισμό καθώς έχει αρχίσει πλέον να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την περίοδο ενός μήνα εντός της οποίας μπορούν να ασκηθούν τριτανακοπές και να μην εξαντληθεί πλήρως το διάστημα μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2017 που έχει τεθεί ως ημερομηνία διάλυσης της συμφωνίας.

Αντιδράσεις και παρασκηνιακές κινήσεις άσκησης πίεσης εκδηλώνονται τόσο εκ μέρους των τραπεζών που συμμετέχουν στη συμφωνία διάσωσης, όσο και από την πλευρά Σκλαβενίτη η οποία επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να ολοκληρώσει την εξαγορά, καθώς και από τους μεγάλους προμηθευτές της Μαρινόπουλος οι οποίοι έχουν συμφωνήσει στον όρο για κούρεμα των οφειλών τους κατά 50% προκειμένου να εισπράξουν το ήμισυ των χρεών τους. Κύρια πηγή ανησυχίας για όλες τις πλευρές είναι η χρονοκαθυστέρησης ενεργοποίησης της συμφωνίας χρηματοδότησης του εγχειρήματος μέσω της οποίας θα αποδεσμευτούν τα κεφάλαια της συμφωνίας εξυγίανσης ώστε να αποπληρωθούν προμηθευτές και σταδιακά τα καταστήματα της αλυσίδας υπό την επωνυμία Σκλαβενίτη, να μπορέσουν να προσελκύσουν πίσω μέρος της χαμένης πελατείας.