7ος χρόνος, ημέρα 2183η
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021

Κορυφαία επιλογή απασχόλησης για τους νέους η Mondelez

 Κορυφαία επιλογή απασχόλησης για τους νέους η Mondelez

H Mondelez έλαβε τη 2η θέση στη συνολική κατάταξη όλων των επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ως κορυφαία επιλογή των νέων για τη μελλοντική τους απασχόληση, ύστερα από άνοδο τριών θέσεων σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.

Παράλληλα, αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά στην κορυφαία θέση στον τομέα των προϊόντων ταχείας κατανάλωσης (FMCG).  

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η σημαντική αυτή διάκριση προέκυψε μέσα από την έρευνα του Kariera.gr που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Βασισμένη σε ένα ευρύ δείγμα συμμετεχόντων απ΄ όλη την Ελλάδα, η έρευνα αναλύει τις στάσεις που έχουν οι νέοι στη χώρα ως προς την καριέρα τους και τι είναι σημαντικό γι' αυτούς όταν σχεδιάζουν και προγραμματίζουν την εργασιακή τους ζωή.

Στην έρευνα συμμετείχαν κυρίως μέλη της Γενιάς Υ, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1980-2000, καθώς και νέοι της Γενιάς Ζ (γεννημένοι από το 2000 και μετά). Η Γενιά Υ ή Millennials είναι σήμερα η μεγαλύτερη αριθμητικά γενιά στον κόσμο.

Η Mondelez  έμπρακτα στηρίζει και ενισχύει τη συνεργασία της με τους νέους μέσα από μια σειρά ενεργειών που περιλαμβάνουν τη συμμετοχή της εταιρείας σε ημέρες καριέρας και εκπαιδευτικές ημερίδες Πανεπιστημίων, προγράμματα πρακτικής απασχόλησης (internships) και πρακτικές συμβουλές προετοιμασίας και καθοδήγησης (coaching / mentoring) σε νέους αποφοίτους.

Παράλληλα, μέσω του Προγράμματος «Top2Top» και των δύο πυλώνων του «Top2Top Business Challenge» και «Top2Top Engineering Challenge», η Mondelez προσφέρει τη δυνατότητα σε απόφοιτους και τελειόφοιτους Μεταπτυχιακών προγραμμάτων και Πολυτεχνικών Σχολών να συμμετάσχουν σε μια πρωτοβουλία της εταιρίας που έχει στόχο  την ενεργή υποστήριξη σε νέους ανθρώπους που βρίσκονται στην αφετηρία της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Η κα. Κατερίνα Βλάχου, Γενική Διευθύντρια της Mondelez για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε σχετικά: «Η διάκριση αυτή αποτελεί μια αναγνώριση που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους καθώς προέρχεται από μια νέα και δυναμική γενιά ανθρώπων που οραματίζεται το καινούριο και το δημιουργικό και αποτελούν φορέα αλλαγής.

Πιστεύουμε πραγματικά στις  δυνατότητες των νέων αυτών ανθρώπων και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αποτελούμε μια κορυφαία επιλογή απασχόλησης για τους νέους και στο μέλλον».

Οι άνθρωποι της Mondelez, αποτελούν το βασικότερο κεφάλαιο της εταιρίας η οποία παρέχει εκπαίδευση και εξέλιξη, ποιοτικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, αντικειμενικά συστήματα αξιολόγησης. Τα στοιχεία αυτά δημιουργούν ένα μοναδικό περιβάλλον για τους εργαζόμενους και αναδεικνύουν την εταιρεία μεταξύ αυτών που δημιουργούν προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση στην Ελλάδα.