Κομισιόν: 4,1 εκατ. ευρώ στον ΔΟΜ για τα παιδιά των μεταναστών στην Ελλάδα

Κομισιόν: 4,1 εκατ. ευρώ στον ΔΟΜ για τα παιδιά των μεταναστών στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να παράσχει 24,1 εκατομμύρια ευρώ στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για την παροχή υποστήριξης, βοήθειας και εκπαίδευσης στα παιδιά των μεταναστών στην Ελλάδα. Η χρηματοδότηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης (AMIF) για την υποστήριξη της Ελλάδας στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) θα λάβει τη χρηματοδότηση για να διασφαλίσει ότι τα παιδιά των μεταναστών μπορούν να τοποθετηθούν αμέσως σε προστατευτικό περιβάλλον και να λάβουν εκπαίδευση. Θ

α στηρίξει κυρίως ενέργειες σχετικές με την κατάλληλη στέγαση, την ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη, την ερμηνεία και την πολιτισμική διαμεσολάβηση, καθώς και την παροχή τροφίμων για τα περίπου 1.200 ασυνόδευτα ανήλικα που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά και στην ηπειρωτική χώρα και τη διευκόλυνση της εκπαίδευσης τους.

Τέλος, η χρηματοδότηση θα βοηθήσει τους μετανάστες που είναι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα εθελουσίας επιστροφής και επανένταξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ