Κολοσσοί των κοντέινερ διακόπτουν συνεργασία με τη Ρωσία

Κολοσσοί των κοντέινερ διακόπτουν συνεργασία με τη Ρωσία

Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο διακόπτουν τις κρατήσεις φορτίων από και προς τη Ρωσία.

«Καθώς η σταθερότητα και η ασφάλεια των εργασιών μας επηρεάζονται ήδη άμεσα και έμμεσα από τις κυρώσεις, οι νέες κρατήσεις της Maersk από και προς τη Ρωσία θα ανασταλούν προσωρινά, με εξαίρεση τα τρόφιμα, τις ιατρικές και ανθρωπιστικές προμήθειες», ανέφερε ο ναυτιλιακός γίγαντας Maersk σε δήλωση του την Τρίτη.

«Ανησυχούμε βαθιά για το πώς η κρίση συνεχίζει να κλιμακώνεται στην Ουκρανία», πρόσθεσε η εταιρεία σημειώνοντας ότι αρχίζει «να βλέπει τις επιπτώσεις στις παγκόσμιες ροές της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως καθυστερήσεις, κράτηση φορτίου από τις τελωνειακές αρχές σε διάφορους κόμβους μεταφόρτωσης και απρόβλεπτες λειτουργικές επιπτώσεις. ”

Η Mediterranean Shipping Company (MSC) θα σταματήσει επίσης όλες τις κρατήσεις φορτίου από και προς τη Ρωσία από σήμερα, «καλύπτοντας όλες τις περιοχές πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένων της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας και της Άπω Ανατολικής Ρωσίας», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Η MSC θα συνεχίσει να δέχεται και να ελέγχει κρατήσεις για παράδοση βασικών αγαθών, όπως τρόφιμα, ιατρικό εξοπλισμό και ανθρωπιστικά είδη.