Κέρδη μεγαλύτερα των εκτιμήσεων για την JP Morgan

Κέρδη μεγαλύτερα των εκτιμήσεων για την JP Morgan

Κέρδη μεγαλύτερα των εκτιμήσεων κατέγραψε η JP Morgan στο δ'' τρίμηνο, καθώς όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ είχε θετικό αντίκτυπο για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Τα κέρδη ανήλθαν στα 4,23 δισ. δολάρια, ή 1,07 δολάρια ανά μετοχή. Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 6,7 δισ. ή 1,76 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 1,69 δολαρίων που είχαν προβλέψει οικονομολόγοι της Thomson Reuters.

Τα έσοδα ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές έκαναν λόγο για 25,45 δισ. δολάρια και η JP Morgan σημείωσε 25,15 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της εταιρείας ενισχύθηκαν 24% το 2017.

«Η υιοθέτηση της φορολογικής μεταρρύθμισης κατά το τέταρτο τρίμηνο είχε θετικό αντίκτυπο στη χώρα. Οι εταιρείες των ΗΠΑ θα είναι πιο ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που θα ωφελήσει όλους τους Αμερικανούς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος. Jamie Dimon.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα επωφεληθεί από την μεταρρύθμιση των Ρεπουμπλικάνων, την οποία υπέγραψε ο Donald Trump τον προηγούμενο μήνα. Ο νόμος προέβλεπε τη μείωση φορολογίας προς τις επιχειρήσεις από 35% στο 21%.

Η JP Morgan είναι ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως με πάγια ύψους 2,6 τρισ. δολάρια.

Φωτογραφία: AP