Και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο Υπερταμείο καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, 17:03
-A +A
Και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο Υπερταμείο καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου περιλαμβάνεται στην λίστα των ακινήτων που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο, καταγγέλλει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σημειώνεται, ότι τις προηγούμενες ημέρες η ΠΟΕΔΗΝ είχε καταγγείλλει ότι μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο τα νοσοκομεία Γ. Γεννηματάς και Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και είχε ανακοινώσει ότι θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Η απάντηση που είχε δοθεί από τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, Γιώργο Κίρκο, στην καταγγελία που αφορά το Γ. Γεννηματάς, ήταν ότι περιλήφθηκε εκ παραδρομής στη λίστα των ακινήτων που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ. Μάλιστα, είχε δηλώσει ότι τα ΝΠΔΔ δεν μεταβιβάζονται και το ίδιο είχε πει και ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης, για το Ιπποκράτειο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα υπ'αριθμ. 7.152 και 7.153 ακίνητα από τα 10.119 συνολικά που τα οποία δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ (2319/19.06.2018 τεύχος β) προς μεταβίβαση στο Υπερταμείο με κωδικούς αριθμούς κτηματολογίου 191013301010-0-0 και 191013301014-0-0, ανήκουν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.

«Το Νοσοκομείο είναι κληροδότημα. Το οικόπεδο παραχωρήθηκε για την ανέγερση του Νοσοκομείου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Ταμείο Εθνικής Άμυνας). Και όμως εκχωρείται», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Να σημειωθεί, ότι το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς σχετικά με το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια της οποίας ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης, ζήτησε να κατονομαστούν τα κτίρια που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο και τα οποία αναφέρονται στο ΦΕΚ μόνο με τον ΚΑΕΚ. Επίσης, τόνισε, ότι μπορεί να ΝΠΔΔ να μην μεταβιβάζονται, ωστόσο το κτίριο του Γεννηματάς δεν ανήκει στο ΝΠΔΔ αλλά μόνο στεγάζει τις εγκαταστάσεις του και επομένως μπορεί να μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα