Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, 19:01

-A +A

Κ. Παπανάτσιου: Εντός του 2018 τα πρώτα στοιχεία από Ελβετία για υποθέσεις φοροδιαφυγής

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, 19:01
-A +A

Εντός του τρέχοντος έτους αναμένει το υπουργείο Οικονομικών να παραδοθούν τα πρώτα στοιχεία, για υποθέσεις φοροδιαφυγής, από την Ελβετία, την Ανδόρα και το Μονακό, ενημέρωσε την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η υφυπουργός, Κατερίνα Παπανάτσιου. 

Στο πλαίσιο της κύρωσης συμφωνίας για ανταλλαγή οικονομικών στοιχείων για φορολογικούς ελέγχους με το Πριγκιπάτο του Λιχτεστάϊν και το κρατίδιο του Αγίου Μαρίνου, η κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι οι σχετικές συμφωνίες με τις παραπάνω χώρες θα έρθουν προς κύρωση στη Βουλή εντός του Φεβρουαρίου. 

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά τι έχουν αποδώσει έως σήμερα οι έρευνες στις χώρες με τις οποίες η Ελλάδα συνήψε συμφωνίες, η κ. Παπανάτσιου, επιφυλάχθηκε να διερευνήσει το θέμα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς σε αυτήν έρχονται τα σχετικά στοιχεία, και να απαντήσει σε νεότερη ενημέρωση της Επιτροπής. Εξήγησε, τέλος, ότι στην ΑΑΔΕ, αυτήν τη στιγμή, υπάρχει ο μηχανισμός με τον οποίο μπορούμε να διασταυρώνουμε τα εισοδήματα με τις καταθέσεις και να διαπιστωθεί αν τα εισοδήματα δικαιολογούν τις αντίστοιχες καταθέσεις στις χώρες του εξωτερικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα