JD Logistics: Μπαίνει στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με στόχο να αντλήσει 3,4 δισ. δολάρια

JD Logistics: Μπαίνει στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με στόχο να αντλήσει 3,4 δισ. δολάρια

Η JD Logistics μπαίνει στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με στόχο να επεκτείνει το δίκτυό της, σε μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές του 2021.

Η θυγατρική του τεχνολογικού κολοσσού JD.Com ανακοίνωσε πως θα πουλήσει 609.1 εκατ. μετοχές, με τιμή ανά μετοχή μεταξύ 39,36 και 43,36 δολάρια Χονγκ Κονγκ, οι οποίες ισοδυναμούν με το 10% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της JD Logistics.

Βάσει των αριθμών αυτών, η δημόσια εγγραφή της JD Logistics θα είναι μία από τις μεγαλύτερες προσφορές μετοχών στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, μετά τη δημόσια εγγραφή της Kuaishou Technology νωρίτερα τον Ιανουάριο, κατά την οποία η εταιρεία άντλησε 5,4 δισ. δολάρια από τους επενδυτές.

Στο πρώτο τρίμηνο του έτους, τα έσοδα της JD Logistics πραγματοποίησαν άλμα 64,1%, σε ετήσια βάση, στα 22,4 δισ. γουάν (3,5 δισ. δολάρια).

Ωστόσο, τα μικτά κέρδη της εταιρείας, για την ίδια περίοδο, ήταν 230,7 εκατ. γουάν (35,8 εκατ. δολάρια), μειωμένα κατά 72,7% συγκριτικά με ένα χρόνο πριν, γεγονός το οποίο η JD Logistics το απέδωσε στην πανδημία και στην πρόσληψη 60.000 νέων εργαζομένων.

Το 45% των μετοχών που θα διατεθούν, αξίας μέχρι και 1,53 δισ. δολαρίων, έχουν ήδη αγοραστεί από θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των SoftBank Group και Temasek.