J. Biden: Να εφαρμοστεί η υπόσχεση προς την Ελλάδα για ελάφρυνση του χρέους

J. Biden: Να εφαρμοστεί η υπόσχεση προς την Ελλάδα για ελάφρυνση του χρέους

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden σημείωσε την Τρίτη ότι είναι σημαντικό να τηρήσει τις δεσμεύσεις της η Ευρώπη, και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία, μέσω ουσιαστικής ανακούφισης χρέους.

Σύμφωνα με το mignatiou.com, αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε ανακοίνωση που απέστειλε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση του κ. Biden με τον πρωθυπουργό της Eλλάδας.

Για μία ακόμη φορά, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος έθεσε το θέμα των μεταρρυθμίσεων, όπως απαιτούν οι δανειστές, αν και δεν τις συνέδεσε με την ελάφρυνση του χρέους. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο κ. Biden εξέφρασε την υποστήριξή του για τη συνέχιση της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, σε συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους της, και καλωσόρισε τα δύσκολα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, ενώ ενθάρρυνε για τη συνέχιση της προόδου αναφορικά με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Όσον αφορά το προσφυγικό ο εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Biden, αφού ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει «σχέδιο Β» πλην της συμφωνίας της Ε.Ε. και της Τουρκίας, χαρακτήρισε τη συνέχιση της εφαρμογής της το μόνο εργαλείο που διαθέτουμε.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι «οι ηγέτες καλωσόρισαν την πρόοδο που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις του κυπριακού και τη δέσμευση των ηγετών, όπως εκφράστηκε στην κοινή ανακοίνωση τύπου της 14ης Σεπτεμβρίου, να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να φτάσουν σε συνολική διευθέτηση εντός του 2016».

Διαβάστε ακόμα:

- Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα χρειάζεται μια σταθερή και βιώσιμη λύση για το χρέος

- Αλ. Τσίπρας: Η ελάφρυνση του χρέους θα είναι η αυλαία μιας σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας