«Πλήγμα» στα κέρδη της Nestle από το ισχυρό φράγκο

«Πλήγμα» στα κέρδη της Nestle από το ισχυρό φράγκο

Τη μικρότερη αύξηση πωλήσεων σε διάστημα έξι ετών εμφάνισε η Nestle SA, καθώς η επιβράδυνση των αναδυόμενων αγορών και η ενίσχυση του ελβετικού φράγκου εξασθένησε την απόδοση του ομίλου.

Η εταιρεία της σοκολάτας KitKat και του στιγμιαίου καφέ Nescafe εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 9,1 δισ. ελβετικών φράγκων (9,18 δισ. δολάρια) για τους 12 μήνες έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015, από τα 14,46 δισ. φράγκα το προηγούμενο έτος, όπου η εταιρεία είχε πουλήσει μερίδιό της στην L''Oreal. Το μέγεθος των κερδών δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει και τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν κέρδη 10,06 δισ. φράγκων.

Παράλληλα, οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 88,8 δισ. φράγκα από τα 91,61 δισ. φράγκα το 2014, χαμηλότερα από τα 89,37 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η οργανική ανάπτυξη, μέγεθος που εξαιρεί τις μεταβολές των ισοτιμιών και τις εξαγορές, ενισχύθηκε κατά 4,2%, που αποτελεί το χαμηλότερο ρυθμό για τη Nestle από το 2009, καταγράφοντας το τρίτο διαδοχικό έτος που δεν επιτυγχάνει το μακροπρόθεσμο στόχο ανάπτυξης του 5%-6%.