«Εντός ωρών» η πώληση του οίκου Versace για 2 δισ. δολάρια

«Εντός ωρών» η πώληση του οίκου Versace για 2 δισ. δολάρια

«Εντός ωρών» θα ανακοινωθεί η πώληση του ιταλικού οίκου μόδας Versace κατά πάσα πιθανότητα σε αμερικάνικο όμιλο και συγκεκριμένα στον όμιλο μόδας Michael Kors Holdings Ltd''s ή το κοσμηματοπωλείο Tiffany & Co.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο οίκος μόδας επεξεργάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να αποδεχτεί την προσφορά και κάποιου πρόθυμου fund, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η πώληση μπορεί να αγγίξει και το ποσό των δύο δισ. δολαρίων.

Ο οίκος φαίνεται να έχει επανέλθει μετά από αρκετά χρόνια δυσκολιών: οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το 2017 ανήλθαν σε καθαρά κέρδη ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ (εκ των οποίων 14,8 αφορούν τον όμιλο), σε σύγκριση με τις απώλειες 7,4 εκατομμυρίων ευρώ για το προηγούμενο έτος. 

Η Ντονατέλα Βερσάτσε, η αδελφή του ιδρυτή του οίκου Τζιάνι Βερσάτσε, καλλιτεχνική διευθύντρια και αντιπρόεδρος του ομίλου που εδρεύει στο Μιλάνο, συγκάλεσε συνεδρίαση του προσωπικού για αύριο, ημέρα της επίσημης ανακοίνωσης της πώλησης, γράφει η εφημερίδα.

Ο αμερικανικός όµιλος ιδιωτών επενδυτών Blackstone αγόρασε το 20% των μετοχών του οίκου το 2014 για να χρηματοδοτήσει την υπερπόντια επέκταση του ομίλου. Η οικογένεια Βερσάτσε διατηρεί το υπόλοιπο μερίδιο μετοχών της εταιρίας.