«Εκτοξεύονται» τα κέρδη της Lufthansa στο δ' τρίμηνο

«Εκτοξεύονται» τα κέρδη της Lufthansa στο δ' τρίμηνο

Ισχυρή αύξηση κατά 70% σημείωσαν τα λειτουργικά κέρδη της Lufthansa στο τέταρτο τρίμηνο, καθώς η έλλειψη διαθέσιμων αεροσκαφών μετά την «προσγείωση» της Air Berlin, μετά την χρεοκοπία, ενίσχυσαν τις τιμές των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με το Marketwatch, τα καθαρά κέρδη της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας άγγιξαν τα 511 εκατ. ευρώ (632,6 δολάρια) συγκριτικά με τη ζημιά των 75 εκατ. ευρώ που είχε καταγράψει την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μείωσε το κόστος ανά μονάδα εξαιρουμένων των καυσίμων και των νομισματικών παραγόντων, μια κίνηση η οποία ώθησε τα κέρδη ανοδικά.

Επίσης, αύξηση σημείωσαν και τα έσοδα της εταιρείας κατά 13% στα 8,82 δισ. ευρώ από τα 7,79 δις. ευρώ του 2016, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lufthansa.

Συνολικά για το έτος, τα κέρδη της εταιρείας άγγιξαν τα 2,36 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 1,78 δισ. ευρώ του περσινού έτους.

Τέλος, η γερμανική αεροπορική πρότεινε μέρισμα στα 0,80 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο, δηλαδή, κατά 60% σε σχέση με τα 0,50 ευρώ ανά μετοχή του 2016.

Η Lufthansa αναμένει τα κέρδη φέτος να είναι «ελαφρώς χαμηλότερα» από τα ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τους Financial Times, καθώς τα έσοδα σταθεροποιούνται και οι περαιτέρω περικοπές του κόστους αντισταθμίζονται από τα υψηλότερα κόστη των καυσίμων.