ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη αύξηση στον μεταποιητικό δείκτη PMI από τον Νοέμβριο του 2015

ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη αύξηση στον μεταποιητικό δείκτη PMI από τον Νοέμβριο του 2015

Σε υψηλό 8μήνου επιτάχυνε η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, ενώ οι νέες επιχειρήσεις επεκτάθηκαν με το γρηγορότερο ρυθμό από τον Οκτώβριο του 2015, σύμφωνα με την Markit.

Ειδικότερα, στις 52,9 από τις 51,3 ενισχύθηκε ο μεταποιητικός δείκτης PMI τον Ιούλιο, σηματοδοτώντας την επέκταση μιας περιόδου ανάκαμψης για τον μεταποιητικό τομέα των ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας συνέβαλε στην αύξηση, καθώς κατέγραψε την πιο γρήγορη αύξηση εδώ κι ένα χρόνο.

Οι νέες παραγγελίες εξαγωγών σημείωσαν μικρή αύξηση, γεγονός που υποδηλώνει ότι η εγχώρια αγορά παρέμεινε ο κύριος μοχλός ανάπτυξης τον Ιούλιο.

Ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, ανέφερε πως “ο Ιούλιος έφερε τους κατασκευαστές αντιμέτωπους με ένα ισχυρό δολάριο, με μια πτώση του κλάδου της ενέργειας και μια ολοένα και αυξανόμενη πολιτική αβεβαιότητα λόγω των επερχόμενων προεδρικών εκλογών. Παρόλα αυτά σημείωσε ο μεταποιητικός δείκτης PMI το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από πέρυσι”.

Πρόσθεσε ακόμη πως είναι πολύ νωρίς για να φανεί αν πρόκειται για στροφή στην οικονομία ή ένα αισιόδοξο δείγμα αναζωογόνησης μετά το β΄τρίμηνο”.