Intel: Σε συνομιλίες για εξαγορά της GlobalFoundries έναντι 30 δισ. δολαρίων

Intel: Σε συνομιλίες για εξαγορά της GlobalFoundries έναντι 30 δισ. δολαρίων

Ο τεχνολογικός κολοσσός Intel βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του κατασκευαστή μικροτσίπ GlobalFoundries έναντι περίπου 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις συζητήσεις δεν συμμετέχουν στελέχη της GlobalFoundries, ενώ αν δεν προχωρήσει η συμφωνία η εταιρεία θα προχωρήσει τα σχέδια που έχει για αρχική δημόσια προσφορά.

Σημειώνεται ότι η GlobalFoundries ανήκει στην Mubadala Investment, επενδυτικό βραχίονα της κυβέρνησης του Αμπού Ντάμπι με έδρα τις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο νέος επικεφαλής της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ, είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι στόχος του είναι η εταιρεία να επενδύσει προκειμένου ανακτήσει σημαντική θέση ως κατασκευαστής μικροτσίπ, μια αγορά στην οποία κυριαρχούν πλέον επιχειρήσεις από την Ασία.

Η GlobalFoundries είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ημιαγωγών και δημιουργήθηκε όταν ο μεγάλος ανταγωνιστής της Intel, η Advanced Micro Devices (AMD) αποφάσισε το 2008 να αποσχίσει τις δραστηριότητες παραγωγής chip. Η AMD παραμένει μεγάλος πελάτης της GlobalFoundries - η φετινή πολυετής συμφωνία προβλέπει παραγγελίες μικροτσίπ αξίας περίπου 1,6 δισ. δολαρίων.