ΙΚΕΑ Πειραιάς: Νέα υπηρεσία παραγγελιών – παραλαβών για μία νέα αγοραστική εμπειρία

ΙΚΕΑ Πειραιάς: Νέα υπηρεσία παραγγελιών – παραλαβών για μία νέα αγοραστική εμπειρία

Για την ΙΚΕΑ, το κατάστημα νέας γενιάς του Πειραιά, είναι εδώ και μήνες ένα σημείο αναφοράς. Είναι το κατάστημα που συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή. Μια εποχή, στην οποία η ΙΚΕΑ ...έρχεται πιο κοντά μας, δημιουργώντας καταστήματα νέας γενιάς, μέσα στον αστικό ιστό, διευκολύνοντας για το κοινό την ταχύτερη πρόσβαση, τη διαδικασία των αγορών, αλλά και τις επιλογές μέσα από τη μεγάλη γκάμα των προϊόντων της.

Τώρα, όμως η εξαιρετική εμπειρία του καταστήματος της ΙΚΕΑ στον Πειραιά, εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο, προσφέροντας νέες δυνατότητες και ευελιξία για το αγοραστικό κοινό: Μέσα από τη νέα υπηρεσία παραγγελιών και παραλαβών.

Αν υπάρχει κάτι που είναι συνώνυμο με την ΙΚΕΑ, αυτό είναι η διαρκής εξέλιξη της αγοραστικής εμπειρίας για τους πελάτες της. Και αυτό συμβαίνει τώρα στον Πειραιά! Πλέον, οι επισκέπτες του καταστήματος έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν και να παραλάβουν εκεί, περισσότερους από 5.000 κωδικούς. Ανάμεσά τους η πολυθρόνα POANG, το τραπέζι μέσης LACK ή τη ραφιέρα KALLAX. Και για να συμβεί αυτό, το κατάστημα ΙΚΕΑ Πειραιάς, έχει διαμορφώσει έναν ειδικό Χώρο Παραλαβής Παραγγελιών, όπου οι καταναλωτές παραλαμβάνουν την παραγγελία τους μόλις είναι έτοιμη.

Φυσικά, οι επισκέπτες εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα άμεσης αγοράς ειδών οικιακού εξοπλισμού και αξεσουάρ, μέσα από μία ευρεία γκάμα 1.400 ετοιμοπαράδοτων προϊόντων, ενώ μπορούν να κάνουν την παραγγελία τους για παράδοση στο σπίτι (με μια μικρή χρέωση) ή για δωρεάν παραλαβή από τα καταστήματα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο ή ΙΚΕΑ Κηφισός.

Όλα αυτά είναι «προϊόν» των νέας γενιάς καταστημάτων της ΙΚΕΑ, τα οποία ενσωματώνουν μία διαφορετική εμπορική φιλοσοφία, που συνδυάζει τη φυσική παρουσία (Physical) με μία αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία (Digital). Ή με άλλα λόγια το phygital concept μέσα από το οποίο η ΙΚΕΑ προσαρμόζει τα φυσικά καταστήματα στην εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου, σε ένα περιβάλλον νέας αντίληψης και λειτουργικότητας. Πρόκειται για μία απαράμιλλη έμπνευση που έχει διαμορφωθεί για να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη του σύγχρονου καταναλωτή.

Όλα αυτά, συμβαίνουν στο κέντρο του Πειραιά, στο ιστορικό, νεοκλασικό και διατηρητέο κτίριο, το «Μέγαρο Πολίτου», που στεγάζει το νέο κατάστημα της ΙΚΕΑ, δίπλα στην αγορά της πόλης και πολύ κοντά στο λιμάνι, επί της οδού Δημ. Γούναρη. Πρόκειται για ένα κτίριο της δεκαετίας 1920-1930, περιόδου κατά την οποία ο Πειραιάς αναδείχθηκε ως ένα κέντρο εμπορίου και πολιτισμού. Και για το λόγο αυτό ο Όμιλος FOURLIS το ανακαίνισε με ιδιαίτερη φροντίδα και σεβασμό στην αρχιτεκτονική του, διαμορφώνοντας ένα «στολίδι» για την πόλη.

Στους τρεις ορόφους του καταστήματος ΙΚΕΑ και σε επιφάνεια 2.000 τ.μ., οι ψηφιακές οθόνες, επιτρέπουν σε κάθε επισκέπτη να ενημερωθεί για τις διαστάσεις, όλων των προϊόντων, πιθανούς συνδυασμούς και τα υλικά, παρέχοντας εξατομικευμένες λύσεις. Έτσι, ο επισκέπτης στο κατάστημα ΙΚΕΑ του Πειραιά μπορεί να βρει λύσεις για όλους τους χώρους του σπιτιού, χάρη στο Κέντρο και να σχεδιάσει την κουζίνα και την ντουλάπα του σύμφωνα με τις ανάγκες του. Κι όλα αυτά μέσα σε λίγα μόλις λεπτά ή βήματα από το σπίτι του.

Ειδικότερα, στο ισόγειο του καταστήματος, φιλοξενούνται είδη οικιακού εξοπλισμού, έπιπλα και αξεσουάρ για το σαλόνι και το γραφείο, αλλά και είδη διακόσμησης και φωτισμού. Εκεί στεγάζεται και το Café του καταστήματος, το οποίο σερβίρει βιολογικό καφέ πιστοποίησης UTZ. Πρόκειται για ένα πρότυπο, που εκτός από την υπέροχη γεύση έχει διασφαλίσει βελτιωμένες μεθόδους γεωργίας για τους αγρότες, καλύτερες συνθήκες εργασίας, φροντίδα για το περιβάλλον και πλήρη ιχνηλασιμότητα από τη φυτεία στο φλιτζάνι. Μια σημαντική ένδειξη της σημασίας που δίνει η ΙΚΕΑ στην Βιωσιμότητα.

Ανεβαίνοντας στον 1ο όροφο, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν ολοκληρωμένες προτάσεις διακόσμησης και προϊόντα για την κουζίνα, το μπάνιο και το υπνοδωμάτιο, αλλά και να συναντήσουν το Κέντρο Σχεδιασμού.

Στον 2ο και τελευταίο όροφο, συναντά κανείς το Swedish Deli στο οποίο φιλοξενούνται το Σουηδικό Κατάστημα Τροφίμων, αλλά και το νέο Παιδικό Τμήμα με ιδέες και λύσεις για το βρεφικό και παιδικό δωμάτιο. Στο όροφο αυτό λειτουργεί και το εστιατόριο του καταστήματος από το οποίο ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ανεμπόδιστα την υπέροχη θέα στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί, μπορεί να ολοκληρώσει την εμπειρία του. Εκτός από τις εξαιρετικές επιλογές σε ζεστά και κρύα γεύματα και σαλάτες, μπορεί να παραγγείλει και τα γευστικότατα φυτικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ. Που έχουν την ίδια εμφάνιση, υπέροχη γεύση και νοστιμιά με τα κλασικά κεφτεδάκια της - αλλά μόνο 4% περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Με τήρηση των όρων της Βιωσιμότητας, σερβίρεται και ο σολομός, που προέρχεται από υπεύθυνες υδατοκαλλιέργειες πιστοποιημένες κατά το πρότυπο ASC (Aquaculture Stewardship Council).

Το κατάστημα ΙΚΕΑ Πειραιάς, στη Δημητρίου Γούναρη 10 – 12, δίπλα στην Κεντρική Αγορά Πειραιά, σας υποδέχεται για όλα όσα χωράνε σε μία τσάντα... και όχι μόνο!