Η Volkswagen ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για όλους

Η Volkswagen ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για όλους

Η Volkswagen ετοιμάζει τη δημιουργία ενός μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τη μαζική αγορά ενόψει των αυστηρότερων κανονισμών για το κλίμα, σύμφωνα με σχέδια στα οποία είχε πρόσβαση του πρακτορείο Reuters, καθώς επιχειρεί να ενισχύσει τις πωλήσεις στην νέα πράσινη εποχή.

Στο πλαίσιο του σχεδίου Small BEV (Battery Electric Vehicle), οι μηχανικοί επιδίδονται σε κούρσα ενάντια στον χρόνο για την ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου που θα κινείται μόνο με μπαταρία, και θα έχει μέγεθος αντίστοιχο του μοντέλου Polo, και τιμή που θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 25.000 ευρώ.

Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πότε είναι πιθανό να παρουσιαστεί το αυτοκίνητο ή το πού θα κατασκευαστεί.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι οι αυστηρότεροι στόχοι της ΕΕ για τις εκπομπές ρύπων θα την υποχρεώσουν να ενισχύσει την αναλογία υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων στις ευρωπαϊκές πωλήσεις της ώστε να φτάσουν το 60% έως το 2030, από 40% προηγουμένως.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η γερμανική εταιρεία αύξησε τις προγραμματισμένες επενδύσεις της στις τεχνολογίες ψηφιακών και ηλεκτρικών οχημάτων στα 73 δισ. ευρώ για τα πέντε επόμενα χρόνια, από τα οποία περίπου 35 δισ. θα επενδυθούν στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Το εμπορικό σήμα Volkswagen σχεδιάζει να κατασκευάσει 1,5 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025.