Η UniCredit διερευνά πιθανή συγχώνευση με την Societe Generale

Η UniCredit διερευνά πιθανή συγχώνευση με την Societe Generale

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, η UniCredit SpA, διερευνά το ενδεχόμενο συγχώνευσής της με την αντίπαλη γαλλική Societe Generale, σε μια κίνηση που αν πραγματοποιηθεί θα ανοίξει τον δρόμο για τραπεζικές συγχωνεύσεις στην γηραιά ήπειρο, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με αυτό, ο Γάλλος διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Ζαν-Πιερ Μιστιέρ, πρώην επικεφαλής της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής της SocGen, έχει αναπτύξει την ιδέα αυτή εδώ και αρκετούς μήνες.

Επίσης, παρόλο που δεν έχει γίνει καμία επίσημη προσέγγιση, οι διευθυντές της SocGen διερευνούν επίσης τη δυνατότητα συγχώνευσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT.

Ανώτατα στελέχη που εκπροσωπούν αμφότερες τις πλευρές τόνισαν ότι ο σχεδιασμός βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο καθώς και ότι η ασταθής πολιτική κατάσταση στην Ιταλία προκάλεσε καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα μιας συμφωνίας, από αρχικό σχέδιο 18 μηνών.

Πάντως, χθες Κυριακή, με ανακοίνωσή της στο Reuters, η SocGen αρνήθηκε ότι υπάρχει "οποιαδήποτε συζήτηση στο δ.σ. της σχετικά με ενδεχόμενη συγχώνευση με τη UniCredit", ενώ και η ιταλική τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα των FT.

Η SocGen βρίσκεται στο επίκεντρο προσπάθειας κερδοσκοπίας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για συγχώνευσή της με τη UniCredit, την ώρα που η πιο πρόσφατη διαπραγμάτευση εξαγοράς στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο έχει επικεντρωθεί στην Commerzbank AG της Γερμανίας.

Ο γενικός διευθυντής της Societe Generale, Φρεντερίκ Ουντεά, δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι οι διασυνοριακές διατραπεζικές συμφωνίες στην Ευρώπη είναι απίθανο να πραγματοποιηθούν στο προσεχές διάστημα, προσθέτοντας ότι η νέα τριετής στρατηγική της τράπεζας θα την έθετε σε ισχυρή θέση για συγχωνεύσεις όταν έλθει η ώρα.