Η Siemens προχωρά στην περικοπή 2.500 θέσεων εργασίας, κυρίως στη Γερμανία

Η Siemens προχωρά στην περικοπή 2.500 θέσεων εργασίας, κυρίως στη Γερμανία

Η Siemens AG δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι πρόκειται να περικόψει περίπου 2.500 θέσεις εργασίας, κυρίως στη Γερμανία, ώστε να αντιμετωπίσει τον έντονο ανταγωνισμό στους τομείς πρώτων υλών, όπως μετέδωσε το marketwatch.

«Η βύθιση της ζήτησης στις αγορές πρώτων υλών οδήγησε σε όξυνση του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα στην Ασία», δήλωσε ο Juergen Brandes, επικεφαλής του τομέα μεταποίησης της γερμανικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η Siemens σχεδιάζει να ενοποιήσει ορισμένες δραστηριότητές της και να αναπροσαρμόσει το μέγεθος των κατασκευαστικών της εγκαταστάσεων στην Ευρώπη, ώστε να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της.

Περίπου 2.000 από τις περικοπές θέσεων εργασίας αφορούν τη Γερμανία, και οι μισές από αυτές θα προκύψουν μέσω της ομαδοποίησης συγκεκριμένων σειρών προϊόντων σε κάποιες περιοχές, όπως δήλωσε η εταιρεία.

«Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των εγκαταστάσεων που παράγουν παρόμοια ή πανομοιότυπα προϊόντα», είπε ο κ. Brandes, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Siemens δεν σχεδιάζει να κλείσει όλες τις τρέχουσες θέσεις.

Η Siemens επισήμανε επίσης ότι οι περικοπές έρχονται παράλληλα με ένα ευρύτερο πλαίσιο προσλήψεων, καθώς σχεδιάζει να προσλάβει τουλάχιστον 25.000 νέους υπαλλήλους τα επόμενα χρόνια.