Η Renault αντιμέτωπη με ποινική έρευνα στη Γαλλία για τις εκπομπές ρύπων

Η Renault αντιμέτωπη με ποινική έρευνα στη Γαλλία για τις εκπομπές ρύπων

Αντιμέτωπη με ποινική έρευνα βρίσκεται η Renault στη Γαλλία αφού η αρχή της χώρας για την καταπολέμηση της απάτης σε βάρος των καταναλωτών απέστειλε ένα φάκελο στους εισαγγελείς, αναφέροντας λεπτομερώς τις υποψίες ότι οι κινητήρες της είχαν παραβιάσει τη νομοθεσία για τις εκπομπές ρύπων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, οδηγώντας σε πτώση τις μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το υπουργείο Βιομηχανίας ανακοίνωσε αργά χθες ότι η αρχή κατά της εξαπάτησης των καταναλωτών DGCCRF είχε αποστείλει στις εισαγγελικές αρχές τα ευρήματα της έρευνάς της για την πιθανή χειραγώγηση των δοκιμών για εκπομπές ρύπων από τη Renault, η οποία ξεκίνησε υπό το φως του σκανδάλου με τους πετρελαιοκινητήρες της Volkswagen.

«Εναπόκειται πλέον στα δικαστήρια να καθορίσουν ποια περαιτέρω μέτρα θα ληφθούν αναφορικά με τις ύποπτες παραβιάσεις», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση. Αξιωματούχοι στη εισαγγελία της Ναντέρ, δυτικά του Παρισιού, δεν ήταν διαθέσιμοι για σχόλια.

Στις 13:00 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της Renault κατέγραψε πτώση 4,6% στα 73,75 ευρώ.

Η Renault ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωσή της ότι οι κινητήρες της είναι σύμφωνοι με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται τώρα να διεξαγάγουν τη δική τους προκαταρκτική έρευνα για να αποφασίσουν εάν θα αναθέσουν σε ανακριτή τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας, μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δίκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ