Η Qualcomm παρουσίασε νέο τσιπ τεχνολογίας 5G

Η Qualcomm παρουσίασε νέο τσιπ τεχνολογίας 5G

Η Qualcomm Inc κυκλοφόρησε την Τρίτη ένα νέο τσιπ για τη σύνδεση συσκευών σε δίκτυα 5G που ελπίζει ότι θα υιοθετηθεί για οικιακή χρήση διαδικτύου και εντός επιχειρήσεων ως ανταγωνιστής του WiFi.

Ο σχεδιαστής τσιπ του με βάση το Σαν Ντιεγκο είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής τσιπ μόντεμ που συνδέει έξυπνα τηλέφωνα και άλλα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Η Qualcomm στοχεύει να εκμεταλλευτεί τις μέγιστες δυνατές ταχύτητες με την τεχνολογία δικτύου 5G για να επεκτείνει το αποτύπωμά της σε άλλες αγορές.

Το νεότερο τσιπ, που ονομάζεται μόντεμ X65, είναι η τέταρτη γενιά του μόντεμ 5G της Qualcomm, αλλά το πρώτο ικανό να επιτύχει μέγιστες ταχύτητες λήψης έως και 10 gigabits ανά δευτερόλεπτο, περίπου 10 φορές ταχύτερες από τις κορυφές σε προηγούμενα δίκτυα LTE και συγκρίσιμη με τις υπηρεσίες ευρυζωνικών ινών.

Ένα σημαντικό επίκεντρο του νέου τσιπ θα είναι οι εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές, όπως η σύνδεση υπολογιστών και εξοπλισμού που είναι διασκορπισμένοι σε εταιρικές πανεπιστημιουπόλεις και απευθείας σε υπηρεσίες υπολογιστικού cloud.

AP Photo/Richard Drew